Registracija Prijava preko FB
Plivački klub Valis (foto: PK Valis)
Plivački klub Valis (foto: PK Valis)
04.08.2021, 09:17

Deset medalja osvojili plivači Valisa

č: | fb:

Plivački klub "Valis" na prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore, koje je održano u Nišu, osvojio je deset medalja. Na ovom takmičenju je učestovalo 516 plivača iz 43 kluba, među njima i četrnaest plivača  PK "Valis" u sastavu: Nađa Lazarević, Anja Radojević, Maša Cvetković, Marija Stevanović,Tara Terzić, Simon Stefanović, Ognjen Dašković, Vuk Tešanović, Jana Tomašević, Dimitrij Mijailović, Natalija Kovačević, Nina Pantelić, Dušan Radivojević i Teodora Ilić predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

 

Najuspešnija je bila Nađa Lazarević koja je u diciplini 400 metara mešovito bila najbolja u državi u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, u disciplini 200 metara mešovito je stigla do bronze, a isti uspeh je ostvarila i u disciplini 200 metara delfin u kategoriji starijih juniorki.

 

Maša Cvetković je najbolja u Srbiji u disciplini 1500 metara slobodno u kategoriji mlađih juniorki, dok je druga u disciplini 800 metara slobodno u istoj kategoriji. Maša je svojim nastupima osvojila najviše bodova za ekipni plasman.

 

Anja Radojević je u stigla do bronze u disciplini 100 metara leđno u kategoriji starijih juniorki, kao i u seniorskoj konkurenciji, dok je u disciplini 200 metara leđno isti uspeh ostvarila u kategoriji starijih juniorki. Tara Terzić je do trećeg mesta stigla u disciplini 800 metara slobodno u kadetskoj konkurenciji.

 

U izuzetnoj konkurenciji Simon Stefanović je u disciplini 50 metara slobodno peti u Srbiji u kategoriji mlađih juniora, dok je Vuk Tešanović deveti kadet Srbije u disciplini 100 metara delfin.

 

Ženska juniorska štafeta Valisa se plasirala na peto mesto, a isti uspeh je ostvarila i juniorska miks mešovita štafeta. Seniorska ženska štafeta u disciplini 4x50 metara mešovito je stigla do šestog mesta.

 

Posle ekipnog bodovanja svih nastupa u konkurenciji 43 najbolja kluba Srbije, plivački klub Valis je u juniorskoj konkurenciji zauzeo devetu poziciju, dok je u seniorskoj konkurenciji deseti klub Srbije.

 

"Nakon duge i naporne sezone, sumirajući sve ostvarene rezultate, možemo da kažemo da smo zadovoljni ostvarenim. Svi plivači su dali maksimum i ostvarili planirane rezultate, treba napomenuti da je konkurencija bila izuzetna i da su učestvovali i gotovo svi plivači koji su bili na Olimpijskim igrama i evropskom prvenstvu. Naš klub se plasirao ekipno među deset najboljih klubova u Srbiji i u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji u konkurenciji pedestetak klubova učesnika državnog prvenstva, a ovo je prvi put da, kao što smo i najavljivali, naši plivači osvoje medalje na državnom prvenstvu u svim kategorijama: pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Na sve to kada dodamo da su naše takmičarke Nađa Lazarević i Maša Cvetković bile najbolje u Srbiji na otvorenim vodama i članice reprezentacije Srbije na evropskom juniorkom prvenstvu na otvorenim vodama, da je Maša Cvetković bila član reprezentacije na prvenstvu centralne Evrope, a da je Maša Radojević najuspešnija pionirka Srbije, možemo s pravom da kažemo da je ovo najuspešnija sezona kluba", rekao je predsednik kluba Branislav Kovačević.

Aktuelno

Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić) (foto: )
Od 24-30. septembra Pre 47 minuta

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića. Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri...

Likovna kolonija Ribnica 2021. (foto: www.mionica.rs)
Po treći put Pre 4 sati 18 minuta

Mionica domaćin likovne kolonije "Ribnica3 2021"

U Mionici je po treći put organizovana likovna kolonija "Ribnica3 2021", koja je okupila 17 umetnika iz Rusije, Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izložba radova biće...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 sati 18 minuta

U Valjevu preminule još tri osobe, 157 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu su preminule još tri osoba. U Opštoj bolnici trenutno je na lečenju 166 kovid pacijenata. Testirano je 367 na teritoriji Kolubarskog okruga, u Kovid ambulanti...  · 1 komentar