PK Valis u Kragujevcu (foto: PK Valis)
PK Valis u Kragujevcu (foto: PK Valis)
16.11.2021, 10:09

Još jedan uspešan takmičarski vikend za plivače Valisa

č: | fb:

Plivači Valisa su proteklog vikenda nastupili na dva takmičenja na kojima su ostvarili zapažene rezultate.

 

Sedam mlađih takmičara nastupilo je u Kragujevcu u konkurenciji 350 plivača iz 20 klubova iz BiH i Srbije. Najuspešnija je bila Maša Radojević koja je, pored osvojenog pehara za najuspešniju takmičarku u svojoj kategoriji, osvojila i tri zlatne medalje u svojim disciplinama, Dunja Petrović je stigla do dva zlata, jedne srebrne medalje i jedna bronzane medalje, u svojoj kategoriji i disciplini najbolja je bila i Andrijana Marić ali i Sava Džoković, Sofija Prostran je osvojila bronzu.

Maša Radojević

Maša Radojević (Foto: PK Valis)

 

U nedelju su u Sremskoj Mitrovici nastupili stariji takmičari, u konkurenciji  klubova iz BiH i Srbije, po statistici osvojenih medalja PK Valis je takmičenje završio na prvom mestu. Po dve zlatne medalje u svojim discipplinama i kategorijama su osvojili: Maša Radojević, Nađa Lazarević, Anja Radojević i Dimitrij Mijailović, a po jednu zlatnu medalju Tara Terzić i Marija Stevanović.

 

Dve srebrne medalje su osvojili Vuk Tešanović i Jana Tomašević, a do srebra su stigle i Marija Stevanović i Tara Terzić. Do trećeg mesta je doplivao Damljanović Pavle. Mešovita štafeta u sastavu: Tešanović, Lazarević, Mijailović i Radojević je bila najbolja i osvojila pehar u memorijalnoj trci.

 

"Ovo su takmičenja kroz koja pokušavamo da uđemo u formu za državna prvenstva koja će se odigrati u toku decembra, i pored najtežih uslova u poslednjih desetak godina zadovoljni smo urađenim, očekuje nas još takmičenje u Pančevu i eventualno u Beogradu na Vračaru a potom nastupamo na državnim prvenstvima gde ćemo sigurno, i pored otežavajućih okolnosti dostojno predstavljati naš Grad. Posebno nas raduje što će na okružnom školskom prvenstvu u plivanju, koje će se održati u Lajkovcu 22.11., nastupiti oko 150 učenika iz Valjeva, ako ništa drugo to je sigurni pokazatelj da je našem gradu neophodan zatvoreni olimpijski bazen", kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

 

Aktuelno