Registracija Prijava preko FB
PK Valis (foto: PK Valis)
PK Valis (foto: PK Valis)
06.12.2021, 09:43

15 medalja za plivače Valisa

č: | fb:

Plivački klub Valis osvojio je 15 medalja na prvenstvu Srbije za kadete, juniore i seniore koje je održano u Zrenjaninu od 2. do 5. decembra.

 

Na ovom takmičenju učestvovalo je 488 plivača iz 41 kluba, među njima i osam plivača iz  Valjeva predvođeni trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

 

Plivači su osvojili četiri medalje u seniorskoj i jedanaest medalja u juniorskoj kategoriji.

 

Maša Cvetković je bila srebrna u seniorskoj kategoriji u discipline 1500 metara slobodno, a u disciplini 800 metara slobodno je bila treća. Ona je bila najuspešnija u kategoriji mlađih juniorki u disciplinama 400, 800 i 1500 metara slobodno, dok je u disciplinama 200 metara delfin i 200 metara leđno osvojila bronzane medalje u istoj kategoriji.

 

Anja Radojević je u seniorskoj kategoriji stigla do srebra u discipline 100 metara leđno, a u disciplini 200 metara leđno je stigla do treće pozicije. U kategoriji starijih juniorki je bila najbolja u disciplini 200 metara leđno, a na 100 metara leđno je stigla do srebra.

 

Nađa Lazarević je bila prva u kategoriji starijih juniorki u disciplini 400 metara mešovito, u disciplini 200 metara delfin je stigla do srebra, dok je u disciplini 200 metara mešovito osvojila bronzu.

 

Ženska juniorska štafeta u sastavu: Maša Cvetković, Nađa Lazarević, Marija Stevanović i Anja Radojević, plasirala se na treću poziciju. Ženskoj mešovitoj štafeti, koja je nastupila u istom sastavu, bronzana medalja je izmakla za 0.7 sekundi i zauzele su četvrtu poziciju ispred novosadske Vojvodine.

 

Treba napomenuti i da su Vuk Tešanović, Marija Stevanović, Simon Stefanović i Tara Terzić imali zapažene nastupe u polufinalnim i finalnim trkama, a odličan nastup je imao i Dimitrij Mijailović.

 

U ekipnom plasmanu u juniorskoj konkurenciji naš klub se u konkurenciji 44 najbolja kluba u Srbiji plasirao na devetu poziciju, dok je u seniorskoj konkurenciji plivački klub Valis deseti klub Srbije.

 

"U jednoj od najtežih sezona u proteklih dvadeset godina kluba, gde smo  pored prevazilaženja posledica aktuelne epidemije, morali da treniramo na tri bazena u krugu od 30 kilometara od našeg grada, pored toga što smo bili ograničeni vremenskim trajanjem termina u Tehničkoj školi od 60 minuta što je apsolutno nedovoljno za realizaciju trenažnog procesa vrhunskih plivača, uspeli smo da ostvarimo rezultate na granici mogućeg. Svi smo veoma umorni i iscrpljeni, ali i ponosni na kakav način smo predstavljali naš grad na državnom nivou, već sledećeg vikenda nas očekuje državno prvenstvo za pionirsku kategoriju", kaže predsednik plivačkog kluba Valis Branislav Kovačević.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 18 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 25 minuta

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 36 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara