PK Valis (foto: PK Valis)
PK Valis (foto: PK Valis)
06.12.2021, 09:43

15 medalja za plivače Valisa

č: | fb:

Plivački klub Valis osvojio je 15 medalja na prvenstvu Srbije za kadete, juniore i seniore koje je održano u Zrenjaninu od 2. do 5. decembra.

 

Na ovom takmičenju učestvovalo je 488 plivača iz 41 kluba, među njima i osam plivača iz  Valjeva predvođeni trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

 

Plivači su osvojili četiri medalje u seniorskoj i jedanaest medalja u juniorskoj kategoriji.

 

Maša Cvetković je bila srebrna u seniorskoj kategoriji u discipline 1500 metara slobodno, a u disciplini 800 metara slobodno je bila treća. Ona je bila najuspešnija u kategoriji mlađih juniorki u disciplinama 400, 800 i 1500 metara slobodno, dok je u disciplinama 200 metara delfin i 200 metara leđno osvojila bronzane medalje u istoj kategoriji.

 

Anja Radojević je u seniorskoj kategoriji stigla do srebra u discipline 100 metara leđno, a u disciplini 200 metara leđno je stigla do treće pozicije. U kategoriji starijih juniorki je bila najbolja u disciplini 200 metara leđno, a na 100 metara leđno je stigla do srebra.

 

Nađa Lazarević je bila prva u kategoriji starijih juniorki u disciplini 400 metara mešovito, u disciplini 200 metara delfin je stigla do srebra, dok je u disciplini 200 metara mešovito osvojila bronzu.

 

Ženska juniorska štafeta u sastavu: Maša Cvetković, Nađa Lazarević, Marija Stevanović i Anja Radojević, plasirala se na treću poziciju. Ženskoj mešovitoj štafeti, koja je nastupila u istom sastavu, bronzana medalja je izmakla za 0.7 sekundi i zauzele su četvrtu poziciju ispred novosadske Vojvodine.

 

Treba napomenuti i da su Vuk Tešanović, Marija Stevanović, Simon Stefanović i Tara Terzić imali zapažene nastupe u polufinalnim i finalnim trkama, a odličan nastup je imao i Dimitrij Mijailović.

 

U ekipnom plasmanu u juniorskoj konkurenciji naš klub se u konkurenciji 44 najbolja kluba u Srbiji plasirao na devetu poziciju, dok je u seniorskoj konkurenciji plivački klub Valis deseti klub Srbije.

 

"U jednoj od najtežih sezona u proteklih dvadeset godina kluba, gde smo  pored prevazilaženja posledica aktuelne epidemije, morali da treniramo na tri bazena u krugu od 30 kilometara od našeg grada, pored toga što smo bili ograničeni vremenskim trajanjem termina u Tehničkoj školi od 60 minuta što je apsolutno nedovoljno za realizaciju trenažnog procesa vrhunskih plivača, uspeli smo da ostvarimo rezultate na granici mogućeg. Svi smo veoma umorni i iscrpljeni, ali i ponosni na kakav način smo predstavljali naš grad na državnom nivou, već sledećeg vikenda nas očekuje državno prvenstvo za pionirsku kategoriju", kaže predsednik plivačkog kluba Valis Branislav Kovačević.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara