PK Valis (foto: PK Valis)
PK Valis (foto: PK Valis)
24.01.2022, 10:08

Plivačice Valisa najbolje na državnom prvenstvu

č: | fb:

Plivački klub Valis ostvario je izuzetne rezultate na državnom prvenstvu u disciplini 5000 metara, koje je proteklog vikenda održano na bazenu Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku. Valjevski klub predstavljalo je šest plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.

 

Seniorski državni prvak za 2022. godinu je postala Nađa Lazarević isplivavši deonicu od 5000 metara za 1 čas 3 minuta 24 sekunde što je najbolji seniorski rezultat u ovoj diciplini ikada isplivan u ženskoj konkurenciji. Nađa je ujedno i najuspešnija starija juniorka.

 

Na drugom mestu u seniorskoj konkurenciji trku je završila Maša Cvetković u vremenu 1 čas, 3 minuta, 47 sekundi. Maša je ujedno i najuspešnija mlađa juniorka Srbije sa najboljim rezultatom ikada isplivanim u kategoriji mlađih juniorki.

 

Anja Radojević je u kategoriji starijih juniorki trku završila na trećam mestu, dok je Vuk Tešanović u svojoj kategoriji bio četvrti. Dobre debitantske nastupe su imali Simon Stefanović i Tara Terzić.

 

"Bolji početak nove sezone nismo mogli da očekujemo, Maša Cvetković je na trku došla direktno sa priprema iz Sarajeva gde sparinguje sa jednom od najboljih svetskih mladih plivačica Iman Avdić, dok su ostali plivači nastupili neposredno po završetku bazičnih priprema u hotelu Vrujci. Očekujemo odličnu sezonu i nove uspehe na takmičenjima koja nas očekuju", rekao je predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 14 sati 58 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 14 sati 58 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 11 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...