PK Valis (foto: PK Valis)
PK Valis (foto: PK Valis)
24.01.2022, 10:08

Plivačice Valisa najbolje na državnom prvenstvu

č: | fb:

Plivački klub Valis ostvario je izuzetne rezultate na državnom prvenstvu u disciplini 5000 metara, koje je proteklog vikenda održano na bazenu Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku. Valjevski klub predstavljalo je šest plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.

 

Seniorski državni prvak za 2022. godinu je postala Nađa Lazarević isplivavši deonicu od 5000 metara za 1 čas 3 minuta 24 sekunde što je najbolji seniorski rezultat u ovoj diciplini ikada isplivan u ženskoj konkurenciji. Nađa je ujedno i najuspešnija starija juniorka.

 

Na drugom mestu u seniorskoj konkurenciji trku je završila Maša Cvetković u vremenu 1 čas, 3 minuta, 47 sekundi. Maša je ujedno i najuspešnija mlađa juniorka Srbije sa najboljim rezultatom ikada isplivanim u kategoriji mlađih juniorki.

 

Anja Radojević je u kategoriji starijih juniorki trku završila na trećam mestu, dok je Vuk Tešanović u svojoj kategoriji bio četvrti. Dobre debitantske nastupe su imali Simon Stefanović i Tara Terzić.

 

"Bolji početak nove sezone nismo mogli da očekujemo, Maša Cvetković je na trku došla direktno sa priprema iz Sarajeva gde sparinguje sa jednom od najboljih svetskih mladih plivačica Iman Avdić, dok su ostali plivači nastupili neposredno po završetku bazičnih priprema u hotelu Vrujci. Očekujemo odličnu sezonu i nove uspehe na takmičenjima koja nas očekuju", rekao je predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Aktuelno

Opremljen amfiteatar (foto: www.mionica.rs)
Ministarstvo pravde podržalo projekat Pre 6 minuta

Opremljen amfiteatar u Srednjoj školi u Mionici

Srednja škola u Mionici dobila je kompletno opremljen amfiteatar sa 55 mesta. Ministarstvo pravde podržalo je ovaj projekat sa gotovo 700 hiljada dinara, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 22 sati 17 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 2 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara