Mlada reprezentacija Srbije (foto: Vaterpolo savez Srbije)
Mlada reprezentacija Srbije (foto: Vaterpolo savez Srbije)
20.08.2022, 09:30

Srebro za Kovačevića i Stanića na Svetskom prvenstvu

č: | fb:

Valjevo i Vaterpolo klub Valis mogu biti ponosni na Aleksandra Kovačevića i Petra Stanića (VK Šabac, ponikao u Valisu) koji, posle evropskog zlata, donose svetsko srebro u naš grad!

 

Ove godine osvojili su i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama. Treba spomenuti i sjajnog Kragujevčanina Bogdana Gavrilovića, koji je prošlu sezonu odigrao za prvi tim Valisa, a sa našom juniorskom ekipom osvojio titulu prvaka države.

 

U uzbudljivom finalu Svetskog juniorskog prvenstva za vaterpolisteu Beogradu sinoć je mlada reprezentacija Srbije (2004. i mlađi) poražena od odlične selekcije Mađarske sa 16:15, nakon izvođenja peteraca. U regularnom delu utakmica je završena rezultatom 11:11, po četvrtinama 2:4, 2:1, 2:3 i 5:3. Mađari su realizovali sve peterce, dok je Stanićev šut golman odbranio.

 

Mađarska je vodila veći deo susreta, naša ekipa je teško uspevala da se odbrani od šuteva spolja, a pritom je pravila više grešaka u napadu. Naši momci su jurili rezultat i uspeli da izbore peterce, uz veliku podršku navijača na tribinama bazena "25. maj – Milan Gale Muškatirović", mada su pri kraju susreta imali priliku da povedu i pobede.

 

Mlada reprezentacija Srbije

Mlada reprezentacija Srbije (Foto: Vaterpolo savez Srbije)

Najefikasniji u našem timu bio je Aleksandar Kovačević sa 4 pogotka (2 iz četveraca), Kojić je postigao 3, Gavrilović, Dimitrijević i Urošević po 2, a Božović i Brešćanski po 1. Za veoma uspešnu srpsku generaciju igrali su još Stanić, Pajković, Maraš, Gajić, Virijević i Bodiroga, a predvodio ih je šef stručnog štaba Uroš Stevanović.

 

Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je reprezentativac Srbije Nikola Kojić, naš najbolji strelac sa 20 golova. Kovačević je postigao 15, Gavrilović 13, a Stanić 9 golova.

 

Utakmici su prisustvovali predsednik FINA Husein Al Musalam, minsitar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik VSS Viktor Jelenić, selektor seniorske reprezentacije Dejan Savić i legendarni srpski vaterpolisti koji će se 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 19 sati 55 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 20 sati 7 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 21 sati 28 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...