Mlada reprezentacija Srbije (foto: Vaterpolo savez Srbije)
Mlada reprezentacija Srbije (foto: Vaterpolo savez Srbije)
20.08.2022, 09:30

Srebro za Kovačevića i Stanića na Svetskom prvenstvu

č: | fb:

Valjevo i Vaterpolo klub Valis mogu biti ponosni na Aleksandra Kovačevića i Petra Stanića (VK Šabac, ponikao u Valisu) koji, posle evropskog zlata, donose svetsko srebro u naš grad!

 

Ove godine osvojili su i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama. Treba spomenuti i sjajnog Kragujevčanina Bogdana Gavrilovića, koji je prošlu sezonu odigrao za prvi tim Valisa, a sa našom juniorskom ekipom osvojio titulu prvaka države.

 

U uzbudljivom finalu Svetskog juniorskog prvenstva za vaterpolisteu Beogradu sinoć je mlada reprezentacija Srbije (2004. i mlađi) poražena od odlične selekcije Mađarske sa 16:15, nakon izvođenja peteraca. U regularnom delu utakmica je završena rezultatom 11:11, po četvrtinama 2:4, 2:1, 2:3 i 5:3. Mađari su realizovali sve peterce, dok je Stanićev šut golman odbranio.

 

Mađarska je vodila veći deo susreta, naša ekipa je teško uspevala da se odbrani od šuteva spolja, a pritom je pravila više grešaka u napadu. Naši momci su jurili rezultat i uspeli da izbore peterce, uz veliku podršku navijača na tribinama bazena "25. maj – Milan Gale Muškatirović", mada su pri kraju susreta imali priliku da povedu i pobede.

 

Mlada reprezentacija Srbije

Mlada reprezentacija Srbije (Foto: Vaterpolo savez Srbije)

Najefikasniji u našem timu bio je Aleksandar Kovačević sa 4 pogotka (2 iz četveraca), Kojić je postigao 3, Gavrilović, Dimitrijević i Urošević po 2, a Božović i Brešćanski po 1. Za veoma uspešnu srpsku generaciju igrali su još Stanić, Pajković, Maraš, Gajić, Virijević i Bodiroga, a predvodio ih je šef stručnog štaba Uroš Stevanović.

 

Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je reprezentativac Srbije Nikola Kojić, naš najbolji strelac sa 20 golova. Kovačević je postigao 15, Gavrilović 13, a Stanić 9 golova.

 

Utakmici su prisustvovali predsednik FINA Husein Al Musalam, minsitar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik VSS Viktor Jelenić, selektor seniorske reprezentacije Dejan Savić i legendarni srpski vaterpolisti koji će se 

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 21 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 20 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 21 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...