VK Valis (foto: VK Valis)
VK Valis (foto: VK Valis)
07.09.2022, 09:12

Valis dobio protivnike u Kupu Evrope

č: | fb:

Vaterpolo klub Valis je dobio protivnike za svoje debitantsko učešće u evropskim takmičenjima, odnosno za prvu fazu LEN Kupa Evrope koja će se igrati od 13. do 16. oktobra. Žrebom je odlučeno da će vaterpolisti Valisa igrati na turniru u Kranju, a protivnici u grupi C će im biti Terasa (Španija), Strazbur (Francuska), Honved (Mađarska), Telimar (Italija) i Triglav Kranj (Slovenija).

 

Predsednik kluba dr Nebojša Stojaković kaže da je Valis dobio najtežu grupu u ovom takmičenju, ali da će se kao i uvek potruditi da reprezentuje klub i Valjevo u što boljem svetlu.

 

- Svakako da je favorit italijanski Telimar, prošlogodišnji finalista Euro kupa, iskusna ekipa sa italijanskim,hrvatskim i američkim reprezentativcima. Po kvalitetu, vaterpolo stručnjaci odmah iza njih vide Strazbur i Honved iz Budimpešte. U Strazburu igraju kapiten crnogorske reprezentacije Petković, bivši i sadašnji reprezentativci Popadić i Mišić, kao i golman francuske reprezentacije. Honved predvode iskusni Norbert Hošnjanski i Deker Adam.Terasa nam je najveća nepoznanica, ali znamo da imaju dva bivša španska reprezentativca i da su završili na visokom četvrtom mestu španske lige,što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Protiv Triglava smo igrali uRegionalnoj ligi, kao domaćin su uvek neugodni.Vaterpolo javnost nas definitivno ne vidi u prve četiri ekipe i u drugom krugu kvalifikacija, ali smo fokusirani da se što bolje pripremimo i da pokušamo  da napravimo veliko iznenađenje na turniru – zaključio je Stojaković.

 

Osim Valisa, srpski predstavnici u Kupu Evrope ove sezone su i Partizan i Crvena zvezda.

 

Partizan će svoje mečeve igrati u Sirakuzi. U grupi B sa crno-belima su Solnok (Mađarska), Ortiđa (Italija), Idraikos (Grčka), Eks An Provans (Francuska) i ZVL 1886 (Holandija).

 

Crvena zvezda putuje u Barselonu, gde će joj rivali u okviru grupe D biti Trst (Italija), Apolon (Grčka), Mediterani (Španija), BVSC (Mađarska) i Košice (Slovačka).

 

U grupi A u Solunu igraće Solaris (Hrvatska), Ludvisburg (Nemačka), Monpelje (Francuska), Ečiade (Španija), PAOK (Grčka) i Zanse De Zan (Holandija).

 

Po četiri najbolje ekipe plasiraće se u narednu fazu Kupa Evrope, dok će petoplasirani i šestoplasirani timovi takmičenje nastaviti u Čelendžer kupu.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 5 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 30 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar