VK Valis (foto: VK Valis)
VK Valis (foto: VK Valis)
07.09.2022, 09:12

Valis dobio protivnike u Kupu Evrope

č: | fb:

Vaterpolo klub Valis je dobio protivnike za svoje debitantsko učešće u evropskim takmičenjima, odnosno za prvu fazu LEN Kupa Evrope koja će se igrati od 13. do 16. oktobra. Žrebom je odlučeno da će vaterpolisti Valisa igrati na turniru u Kranju, a protivnici u grupi C će im biti Terasa (Španija), Strazbur (Francuska), Honved (Mađarska), Telimar (Italija) i Triglav Kranj (Slovenija).

 

Predsednik kluba dr Nebojša Stojaković kaže da je Valis dobio najtežu grupu u ovom takmičenju, ali da će se kao i uvek potruditi da reprezentuje klub i Valjevo u što boljem svetlu.

 

- Svakako da je favorit italijanski Telimar, prošlogodišnji finalista Euro kupa, iskusna ekipa sa italijanskim,hrvatskim i američkim reprezentativcima. Po kvalitetu, vaterpolo stručnjaci odmah iza njih vide Strazbur i Honved iz Budimpešte. U Strazburu igraju kapiten crnogorske reprezentacije Petković, bivši i sadašnji reprezentativci Popadić i Mišić, kao i golman francuske reprezentacije. Honved predvode iskusni Norbert Hošnjanski i Deker Adam.Terasa nam je najveća nepoznanica, ali znamo da imaju dva bivša španska reprezentativca i da su završili na visokom četvrtom mestu španske lige,što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Protiv Triglava smo igrali uRegionalnoj ligi, kao domaćin su uvek neugodni.Vaterpolo javnost nas definitivno ne vidi u prve četiri ekipe i u drugom krugu kvalifikacija, ali smo fokusirani da se što bolje pripremimo i da pokušamo  da napravimo veliko iznenađenje na turniru – zaključio je Stojaković.

 

Osim Valisa, srpski predstavnici u Kupu Evrope ove sezone su i Partizan i Crvena zvezda.

 

Partizan će svoje mečeve igrati u Sirakuzi. U grupi B sa crno-belima su Solnok (Mađarska), Ortiđa (Italija), Idraikos (Grčka), Eks An Provans (Francuska) i ZVL 1886 (Holandija).

 

Crvena zvezda putuje u Barselonu, gde će joj rivali u okviru grupe D biti Trst (Italija), Apolon (Grčka), Mediterani (Španija), BVSC (Mađarska) i Košice (Slovačka).

 

U grupi A u Solunu igraće Solaris (Hrvatska), Ludvisburg (Nemačka), Monpelje (Francuska), Ečiade (Španija), PAOK (Grčka) i Zanse De Zan (Holandija).

 

Po četiri najbolje ekipe plasiraće se u narednu fazu Kupa Evrope, dok će petoplasirani i šestoplasirani timovi takmičenje nastaviti u Čelendžer kupu.

 

Aktuelno

Zelena površina u Naselju Milorada Pavlovića (12.02.) (foto: Kolubarske.rs)
Inspekcijska igranka Pre 23 sati 53 minuta

Vlast štiti pojedince na štetu građana

Kako funkcionišu gradske inspekcije, kako vlast štiti pojedinice, a ne građane, najbolje pokazuje primer Naselja "Milorada Pavlovića" i uništena javna zelena površina zbog građevinskih radova na...  · 15 komentara

Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaj Pre 20 sati 15 minuta

Vazduh u Valjevu jutros bio "veoma loš"

Vazduh u Valjevu je jutros u 10 časova bio u kategoriji "veoma loš", objavljeno je na sajtu Zavoda za javno zdravlje. Tokom pet dana prošle nedelje stanovnici Valjeva bili izloženi zagađenju jer je...  · 1 komentar