Rodoljub Paunovic sa saradnicima  (foto: Slobodan Gligorić)
Rodoljub Paunovic sa saradnicima (foto: Slobodan Gligorić)
09.09.2022, 10:05

Paunović: U potrazi sa novim trenerom

č: | fb:

Nakon dva uvodna poraza reklo bi se da posle pobeda protiv Mladog radnika sa 3:0 i u Bogatiću rezultatom 1:0 u taboru Budućnost Krušika svi zajedno željno iščekuju derbi sa čačanskim Borcem u subotu u 16 časova na stadionu Park Pećina. Međutim, pripeme za taj meč protiču, zanimljivo, bez trenera.

 

Nakon Željka Kovačevića još od petka poznato je da klub u nastavku sezone neće predvoditi ni Đorđe Lazić, pomoćnik koji je sedeo na klupi protiv Požarevljana. Poštujući odluku fudbalera sa bogatom karijerom u našoj zemlji i inostranstvu predsednik Rodoljub Paunović podvukao je da mu rukovodstvo iskreno želi sve najbolje u nastavku karijere, a zajedno se okreću pregovorima sa pojedincem uz kojeg će pokušati da ostvare ovosezonske ciljeve. No, priča sa njim krenula je od starta prvenstva odnosno rezultata koji su bili daleko od očekivanih. 

 

- Mislim da igrači koje smo doveli u prelaznom roku nisu uspeli da ispune zamisli trenera Željka Kovačevića. Brzo smo reagovali, promenili stil igre i formaciju što se osetilo već na susretu protiv Mladog radnika kada smo stigli do celog plena. I pored želje da mu pružimo priliku ove sezone pred poslednju utakmicu ostali smo i bez pomoćnog trenera Lazića, ali mislim da je to dodatno motivisalo igrače da pokažu zajedništvo, karakter i kvalitet u Bogatiću, što se odrazilo i na konačan rezultat. Olakšavajuća okolnost je to što smo zatresli mrežu u finišu prvog poluvremena, reklo bi se u pravo vreme – počeo je priču Paunović.

 

I pored svega sagovornik je istakao da su igrači puni samopouzdanja da pokažu umeće i u nastavku sezone. Pitanje je sa kim na klupi, a već su obavljeni razgovori sa pojedinim trenerima čiji se odgovori očekuju narednih dana.

 

- Ja sam zbog situacije u kojoj se nalazimo razgovarao i sa proslavljenim trenerom i prvakom sveta sa mladom reprezentacijom Veljkom Paunovićem, čije ćemo savete slediti u predstojećem periodu. On je meni pomogao u igračkoj karijeri i verujem da će ono što je preneo biti od značaja i saradnicima jer nam je želja da stvarno u budućnosti podignemo klub na viši nivo. Naravno da je namera da angažujemo trenera što pre, ako je moguće i do susreta sa čačanskim Borcem, koji nam može biti prekretnica u  sezoni. U slučaju pobede priključićemo se gornjem delu tabele, dok nas svaki drugi ishod ostavlja na sredini ili u donjem telu – dodao je predsednik Budućnost Krušika.

 

Dosadašnja četiri kola su, prema rečima Paunovića, potvrdila da će prvenstvo biti izjednačeno, s tim što je jedan od kandidata za viši rang, sastav Smedereva, uspeo da upiše maksimalan učinak i tako se nađe na vrhu tabele.

 

- Nakon Borca gostujemo u Priboju sastavu koji ih je savladao u Čačku, gde nas takođe čeka izuzetno težak zadatak. Smederevo se za sada izdvojilo i ima četiri pobede, ali je teško očekivati da nastave u tom ritmu. Na nama je da budemo drčniji, pametni i "fudbalski namazani" pa se nadam najboljem pred publikom koja će nam sigurno pružiti podršku – završio je Paunović.

 

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 8 sati 51 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 51 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...