Rodoljub Paunovic sa saradnicima  (foto: Slobodan Gligorić)
Rodoljub Paunovic sa saradnicima (foto: Slobodan Gligorić)
09.09.2022, 10:05

Paunović: U potrazi sa novim trenerom

č: | fb:

Nakon dva uvodna poraza reklo bi se da posle pobeda protiv Mladog radnika sa 3:0 i u Bogatiću rezultatom 1:0 u taboru Budućnost Krušika svi zajedno željno iščekuju derbi sa čačanskim Borcem u subotu u 16 časova na stadionu Park Pećina. Međutim, pripeme za taj meč protiču, zanimljivo, bez trenera.

 

Nakon Željka Kovačevića još od petka poznato je da klub u nastavku sezone neće predvoditi ni Đorđe Lazić, pomoćnik koji je sedeo na klupi protiv Požarevljana. Poštujući odluku fudbalera sa bogatom karijerom u našoj zemlji i inostranstvu predsednik Rodoljub Paunović podvukao je da mu rukovodstvo iskreno želi sve najbolje u nastavku karijere, a zajedno se okreću pregovorima sa pojedincem uz kojeg će pokušati da ostvare ovosezonske ciljeve. No, priča sa njim krenula je od starta prvenstva odnosno rezultata koji su bili daleko od očekivanih. 

 

- Mislim da igrači koje smo doveli u prelaznom roku nisu uspeli da ispune zamisli trenera Željka Kovačevića. Brzo smo reagovali, promenili stil igre i formaciju što se osetilo već na susretu protiv Mladog radnika kada smo stigli do celog plena. I pored želje da mu pružimo priliku ove sezone pred poslednju utakmicu ostali smo i bez pomoćnog trenera Lazića, ali mislim da je to dodatno motivisalo igrače da pokažu zajedništvo, karakter i kvalitet u Bogatiću, što se odrazilo i na konačan rezultat. Olakšavajuća okolnost je to što smo zatresli mrežu u finišu prvog poluvremena, reklo bi se u pravo vreme – počeo je priču Paunović.

 

I pored svega sagovornik je istakao da su igrači puni samopouzdanja da pokažu umeće i u nastavku sezone. Pitanje je sa kim na klupi, a već su obavljeni razgovori sa pojedinim trenerima čiji se odgovori očekuju narednih dana.

 

- Ja sam zbog situacije u kojoj se nalazimo razgovarao i sa proslavljenim trenerom i prvakom sveta sa mladom reprezentacijom Veljkom Paunovićem, čije ćemo savete slediti u predstojećem periodu. On je meni pomogao u igračkoj karijeri i verujem da će ono što je preneo biti od značaja i saradnicima jer nam je želja da stvarno u budućnosti podignemo klub na viši nivo. Naravno da je namera da angažujemo trenera što pre, ako je moguće i do susreta sa čačanskim Borcem, koji nam može biti prekretnica u  sezoni. U slučaju pobede priključićemo se gornjem delu tabele, dok nas svaki drugi ishod ostavlja na sredini ili u donjem telu – dodao je predsednik Budućnost Krušika.

 

Dosadašnja četiri kola su, prema rečima Paunovića, potvrdila da će prvenstvo biti izjednačeno, s tim što je jedan od kandidata za viši rang, sastav Smedereva, uspeo da upiše maksimalan učinak i tako se nađe na vrhu tabele.

 

- Nakon Borca gostujemo u Priboju sastavu koji ih je savladao u Čačku, gde nas takođe čeka izuzetno težak zadatak. Smederevo se za sada izdvojilo i ima četiri pobede, ali je teško očekivati da nastave u tom ritmu. Na nama je da budemo drčniji, pametni i "fudbalski namazani" pa se nadam najboljem pred publikom koja će nam sigurno pružiti podršku – završio je Paunović.

 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 19 sati 15 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 28 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 20 sati 48 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...