Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije (foto: www.waterpoloserbia.org)
26.09.2022, 09:51

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

č: | fb:

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu (uzrast do 19 godina) postala je prvak Evrope, nakon pobede nad reprezentacijom Španije 9:8.

 

Na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Podgorici, za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, od koji su trojica igrači Vaterpolo kluba "Valis" Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo i Bogdan Gavrilović, a Petar Stanić igra za VK "Šabac".

 

Gradonačelnik Valjeva je, tim povodom, uputio čestitku juniorskoj reprezentaciji Srbije na velikom uspehu, VK "Valis" i mladim igračima iz Valjeva.

 

"Velika je radost svih nas kada znamo da je vaterpolo u Srbiji bio, jeste i biće najtrofejniji kolektivni sport. A naročito smo srećni što u sadašnjim i budućim uspesima vaterpolista učestvuju i Valjevci. Četvorici momaka, koji su sa svojim vršnjacima doprineli velikom uspehu reprezentacije, Aleksandru Kovačeviću, Petru Staniću, Srđanu Baucalu i Bogdanu Gavriloviću, čestitam u ime grada Valjeva i u svoje ime veliki uspeh- osvajanje Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje je igrano u Crnoj Gori. Verujem da će mladi igrači i valjevski vaterpolo klubovi postati okosnica srpskog vaterpola i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika, ovenčanih medaljama sa svih najvažnijih takmičenja", kaže se u čestitki gradonačelnika Valjeva.

 

U finalnoj utakmici protiv Španije, Aleksandar Kovačević je bio dvostruki strelac, dok su sa po jednim pogotkom svoj doprinos pobedi Srbije dali Baucalo i Gavrilović.

Aktuelno

Mihailo Nikić (foto: www.valjevo.rs)
Juniorskom prvaku Srbije u tenisu Pre 1 dan 12 sati

Mihailu Nikiću čestitao gradonačelnik Valjeva

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Mihailu Nikiću, juniorskom prvaku Srbije u tenisu. "Veoma sam ponosan na činjenicu da je Valjevo posle mnogo godina dobilo šampiona države u...  · 2 komentara