Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije (foto: www.waterpoloserbia.org)
26.09.2022, 09:51

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

č: | fb:

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu (uzrast do 19 godina) postala je prvak Evrope, nakon pobede nad reprezentacijom Španije 9:8.

 

Na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Podgorici, za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, od koji su trojica igrači Vaterpolo kluba "Valis" Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo i Bogdan Gavrilović, a Petar Stanić igra za VK "Šabac".

 

Gradonačelnik Valjeva je, tim povodom, uputio čestitku juniorskoj reprezentaciji Srbije na velikom uspehu, VK "Valis" i mladim igračima iz Valjeva.

 

"Velika je radost svih nas kada znamo da je vaterpolo u Srbiji bio, jeste i biće najtrofejniji kolektivni sport. A naročito smo srećni što u sadašnjim i budućim uspesima vaterpolista učestvuju i Valjevci. Četvorici momaka, koji su sa svojim vršnjacima doprineli velikom uspehu reprezentacije, Aleksandru Kovačeviću, Petru Staniću, Srđanu Baucalu i Bogdanu Gavriloviću, čestitam u ime grada Valjeva i u svoje ime veliki uspeh- osvajanje Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje je igrano u Crnoj Gori. Verujem da će mladi igrači i valjevski vaterpolo klubovi postati okosnica srpskog vaterpola i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika, ovenčanih medaljama sa svih najvažnijih takmičenja", kaže se u čestitki gradonačelnika Valjeva.

 

U finalnoj utakmici protiv Španije, Aleksandar Kovačević je bio dvostruki strelac, dok su sa po jednim pogotkom svoj doprinos pobedi Srbije dali Baucalo i Gavrilović.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 39 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 38 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 21 sati 39 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...