Tomislav Karadžić na sednici u Grandu, 2013. (foto: www.ugradu.info)
Tomislav Karadžić na sednici u Grandu, 2013. (foto: www.ugradu.info)
26.09.2014, 11:57

Povlači se Časlav Lukić?

č: | fb:

Za 18.00 sati u Valjevu je zakazana Konferencija Okružnog fudbalskog savez Kolubarskog okruga na kojoj će se, prema nekim najavama, povući dugogodišnji predsednik Časlav Lukić. Inicijativu se pokrenule pojedine nezadovoljne valjevske fudbalske sudije, a podržali su je opštinski savezi Uba i Ljig-Mionica, kao i deo delegata iz Lajkovca.

„Znam za inicijativu, skupljani su i potpisi, sve će biti poznato večeras. Pojedine sudije su htele da nastave praksu svog deljenja pravde o vikendu i na tri – četiri utakmice, što nisam podržao“, rekao je Lukić u izjavi za Kolubarske.rs.

Lukić kaže da ima još godinu i po predsedničkog mandata na koji je izabran ali da ne beži od sučeljavanja stavova i glasanja o poverenju „u fer utakmici“. Dodaje kako mu je jedina želja da Okružni fudbalski savez i posle sutrašnje sednice ostane jedinstven kako bi mogao da „povuče deo (finansijskog) kolača od FS Regiona zapadne Srbije i FSS“.

„Zanimljivo je da niko ne pominje kako se fudbalsko Valjevo ujedinilo i ima klub u Srpskoj ligi Zapad sa prvoligaškim amibiciojama. Niko ne pominje ni to da su, potom, za „zelenim stolom“ rang više napredovali Jedinstvo sa Uba, OFK Osečina i Tešnjar. To niko ne pominje, a problem se pravi od toga što pojedini arbitri sada ne sude subotom i nedeljom, pre i po podne!“, rekao je Lukić za Kolubarske.rs.

Časlav Lukić je pomogao da se fuzionišu Budućnost i Krušik, a obavešteni tvrde kako je on posredovao i prilikom angažovanja trenera Slaviše Božičića u novoformiranom valjevskom klubu. Mnogi smatraju da je za 13 godina rukovođenja Okružnim fudbalskim savezom unapredio njegov rad, kao i rad klubova uz stvaranje boljih uslova (tereni, svlačionice, prostorije...). Konačno, umeo je u aprilu 2013. da na svečanu sednicu održanu u „Grand hotelu“ dovede čelnike FSS – Karadžića i Lakovića, kao i bivšeg asa Savu Miloševića, sada direktora mlažih selekcija Srbije.                                                                                         

Ima, naravno, i onih, koji će reći kako Lukić, inače dugogodišnji visoki policijski službenik PU Valjevo, „nije mutav“, te da su mu sin i kćerka postali perspektivne fudbalske sudije i da su, zarad njegovog uticaja, napredovali na listama suđenja.

Kao kandidat za novog predsednika pominje se Aleksandar Jovanović Džajić sa Uba, trenutno drugi čovek Ubske opštine. Bio je rukometaš Jedinstva, pa predsednik FK Jedinstvo, sada je predsednik Opštinskog fudbalskog saveza na Ubu. On je, inače, sestrić proslavljenog fudbalskog asa Dragana Džajića.

Na pitanje Kolubarskih.rs, da li ostaje na mestu potpredsednika FS Regiona zapadne Srbije, Časlav Lukić ke rekao kako o tome odlučuje predsednik tog saveza Žarko Stevanović iz Kragujevca, koji je kao mandatar sastavio svoju „Vladu“. To ne zavisi ni od mene, ni od Okružnog fudbalskog saveza Kolubarskog okruga.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...