Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
07.12.2022, 10:41

Maša Cvetković seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno

č: | fb:

Plivačica valjevskog PK "Valis" Maša Cvetković postal je seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno, ujedno je i najbolja juniorka u zemlji u ovoj disciplini.

 

U Novom Sadu je održano juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije u plivanju na kome je učestvovalo 282 plivača iz 38 klubova. Plivački klub "Valis" je nastupio u četvoročlanom sastavu: Maša Cvetković, Anja Radojević, Vuk Tešanović i Dimitrij Jovanović.

 

U disciplini 200 metara delfin Maša je osvojila zlato u kategoriji juniorki, a isti uspeh je otvarila i u disciplini 200 metara leđno i osvojila titulu juniorske prvakinje Srbije, dok je u disciplini 400 metara slobodno Maša u cilju trku završila na drugoj poziciji u juniorskoj kategoriji.

 

Anja Radojević je plivala dva finala, u disciplini 200 metara leđno je finalnu trku završila kao šesta seniorka Srbije, isti plasman Anja je ostvarila i u disciplini 100 metara leđno. Vuk Tešanović je plivao u finalnoj trci u disciplini 200 metara leđno i plasirao se na četvrtu poziciju u kategoriji mlađih juniora sa samo 7 stotinki zaostatka za trećeplasiranim plivačem, dok je u finalnoj trci u disciplini 100 metara delfin trku završio kao peti mlađi junior Srbije. 

 

"Čestitamo našim plivačima na uspešnom nastupu na prvenstvu Srbije, a posebno Maši Cvetković koja se od septembra školuje i trenira u Ljubljani, za šta je potrebno veliko odricanje i naporan rad, koji će uz talenat koji Maša ima u budućnosti doneti još plivačkih titula valjevskom plivanju. Ostaje žal zbog nastupa Anje Radojević u veoma otežanim uslovima, ona je svoje trke plivala nedovoljno oporavljena od jake prehlade koja je pratila poslednjih desetak dana, a posebno nas raduju nastupi u finalima koje je imao Vuk Tešanović," kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević.

 

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 21 sati 34 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 20 sati 32 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 23 sati 32 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara