Detalj iz igre (Arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Detalj iz igre (Arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
28.09.2014, 19:47

Prva pobeda ORK Metalca

č: | fb:

Valjevski rukometaši uknjižili su večeras prve bodove u 2. kolu Super B lige protiv Mokre Gore iz Zubinog Potoka sa Kosova – 27:24 (15:15). U izjednačenoj igri ORK Metalac je bio za nijansu bolji od korpulentnih gostiju, koji imaju nekoliko vrlo dobri pojedinaca – Aleksića, Stankovića, Popovića, Tomovića i golmana Košanina.

Kod Valjevaca škripi u bekovskoj liniji, posle povlačenja Vujića i odlaska Stojanovića i Lakovića, pa je kapiten Radojičić morao na poziciju srednjeg beka jer je njegovo mesto na crti preuzeo novajlija Andrejević, pojačanje iz Novog Beograda. Solidan je bio i Ranković, novajlija iz Velike Plane, a najefikasniji večeras bio je Nikola Jokanović sa 7 postignutih golova.

Dušan Andrejević

Dušan Andrejević (Foto: Đorđe Đoković)

Ni večeras nije igrao bek-krilo Čutura zbog toga što ga ORK Metalac nije registrovao jer nema 250 evra – 125 za potrebne papire RS Hrvatske, a 125 EFF-u, s obzirom na to da je taj igrač u prošloj sezoni bio u Vinkovcima.

Gosti su u finišu susreta bili nezadovoljni suđenjem, kao, uostalom, i ORK Metalac u ranijim periodima igre, što potvrđuje utisak da se Trivković i Milosavljević nisu proslavili. Najveća zamerka im je nedovoljan osećaj za poštovanje prednosti u napadu, odnosno loše procene „probijanja“, takođe u toj fazi igre.

Gol Nikole Jokanovića

Gol Nikole Jokanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Golove za Mokru Goru postigli su Aleksić 7, Popović 5, Tomović i Đukić po 4, Stanković 3 i Simović 1. Košanin je odbranio sedmerac Lukiću, pri rezultatu 19:18 za ORK Metalac, što je goste održalo u životu gotovo do kraja susreta.

ORK Metalac: Obradović, Radojičić 5, Jelić, Jokanović 7, Ranković 1, Lukić 2, Krunić, Andrejević 6, Andrić, Mucicć 1, Pantić, Jovanović 5, Grujičić, Đerić, Đorđević (dva odbranjena penala).

U 3. kolu, narednog vikenda, ORK Metalac igra sa Moravom  u Velikoj Plani.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...