Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.03.2023, 11:40

Za plasman u Premijer regionalnu ligu: Valis-Solaris

č: | fb:

U 30-oj godini postojanja kluba, vaterpolisti Valisa imaju istorijsku šansu da u dvomeču sa Solarisom iz Šibenika izbore plasman u Premijer regionalnu ligu i da se nađu u društvu sa još 11 najboljih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

 

Prva utakmica sa Hrvatima na programu je danas 8. marta, u 20 časova, na bazenu u Petnici, a revanš u Šibeniku zakazan je nedelju dana kasnije.

 

Mladi reprezentativac Srbije i kapiten Valisa Aleksandar Kovačević istakao je da je atmosfera u ekipi odlična i da svi sa nestrpljenjem očekuju okršaj sa Solarisom.

 

"Mislim da su nam šanse sa Šibenčanima veće od onih koje smo imali u duelu sa ekipom Primorja, kada se odlučivalo pitanje prvaka A1 regionalne lige. Igramo dve utakmice, tako da je meč na našem bazenu samo prvo poluvreme, a želja nam je da ostvarimo najveći uspeh u istoriji kluba. I prošle godine smo bili u identičnoj situaciji, da kroz baraž uđemo u jadransku elitu, ali mislim da smo sada zreliji, iskusniji i za korak bliže ostvarenju velike želje svih nas", rekao je Aleksandar Kovačević.

 

Valis je u ovoj sezoni uspeo da se plasira u Top 6 vaterpolo Super lige Srbije, čime se kvalifikovao i za izlazak na evropsku scenu, a okršaji sa našim najkvalitetnijim ekipama sigurno predstavljaju dragocenu školu za duele sa Solarisom. 

 

Šef stručnog štaba Valjevaca Miloš Saković naglasio je da su svi igrači spremni za predstojeće iskušenje i da su dobro upoznati sa kvalitetom rivala.

 

"Solaris je kvalitetna ekipa i ulogu favorita treba prepustiti njima. Imaju iskusnog trenera, koji ih dobro priprema i vodi kroz ovu sezonu. Imaju dobru tranziciju u igri, Jerka Penavu, trećeg strelca Premijer regionalne lige, par iskusnih pojedinaca, poput Vice Eraka, ali i odlične mlade igrače kao što je Burburan, jedan od najbržih igrača regionalne lige. Mi smo spremali taktiku da se odupremo svim ovim izazovima, a posebno se uzdamo u našeg igrača više, a to su naši navijači, koje pozivam da uprkos 8. martu dođu u Petnicu i daju nam vetar u leđa", poručio je Saković, uz konstataciju da je za konačan trijumf potrebno da svi igrači daju svoj maksimum kako bi se savladao Solaris, a da će svaka pobeda značiti veliki kapital pred revanš u Šibeniku.

 

Solaris čine igrači koji već nekoliko godina igraju Premijer regionalnu ligu, dok valjevsku ekipu čini miks od iskusnih, ali i čak šest igrača poniklih u Valisovoj vaterpolo školi.

 

Jedan od vizionara i ljudi koji ima najviše zasluga za ekspanziju vaterpola u Valjevu je predsednik kluba dr Nebojša Stojaković.

 

"Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola i valjevskog sporta uopšte da dođu u SRC Petnica i da pruže podršku našim momcima u pokušaju da se domognemo vaterpolo elite Regiona. Znamo kakav je izazov pred nama, znamo i da bi ostvarenje istorijskog uspeha značilo i potrebu da za sledeću sezonu obezbedimo gotovo 50 odsto veći budžet za nastupe u elitnom društvu, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac i sa takvom misijom, jer znamo da radimo za dobrobit grada i generacija koje dolaze", kazao je Nebojša Stojaković.

 

Gosti jesu favoriti, ali Valisovci poručuju da "lepota sporta i jeste u tome što ne pobeđuje uvek onaj ko je favorit na papiru", pa pravo na nadu "vidrama" niko ne može da oduzme.

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 4 sati 19 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 6 sati 27 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 6 sati 27 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.