Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.03.2023, 11:40

Za plasman u Premijer regionalnu ligu: Valis-Solaris

č: | fb:

U 30-oj godini postojanja kluba, vaterpolisti Valisa imaju istorijsku šansu da u dvomeču sa Solarisom iz Šibenika izbore plasman u Premijer regionalnu ligu i da se nađu u društvu sa još 11 najboljih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

 

Prva utakmica sa Hrvatima na programu je danas 8. marta, u 20 časova, na bazenu u Petnici, a revanš u Šibeniku zakazan je nedelju dana kasnije.

 

Mladi reprezentativac Srbije i kapiten Valisa Aleksandar Kovačević istakao je da je atmosfera u ekipi odlična i da svi sa nestrpljenjem očekuju okršaj sa Solarisom.

 

"Mislim da su nam šanse sa Šibenčanima veće od onih koje smo imali u duelu sa ekipom Primorja, kada se odlučivalo pitanje prvaka A1 regionalne lige. Igramo dve utakmice, tako da je meč na našem bazenu samo prvo poluvreme, a želja nam je da ostvarimo najveći uspeh u istoriji kluba. I prošle godine smo bili u identičnoj situaciji, da kroz baraž uđemo u jadransku elitu, ali mislim da smo sada zreliji, iskusniji i za korak bliže ostvarenju velike želje svih nas", rekao je Aleksandar Kovačević.

 

Valis je u ovoj sezoni uspeo da se plasira u Top 6 vaterpolo Super lige Srbije, čime se kvalifikovao i za izlazak na evropsku scenu, a okršaji sa našim najkvalitetnijim ekipama sigurno predstavljaju dragocenu školu za duele sa Solarisom. 

 

Šef stručnog štaba Valjevaca Miloš Saković naglasio je da su svi igrači spremni za predstojeće iskušenje i da su dobro upoznati sa kvalitetom rivala.

 

"Solaris je kvalitetna ekipa i ulogu favorita treba prepustiti njima. Imaju iskusnog trenera, koji ih dobro priprema i vodi kroz ovu sezonu. Imaju dobru tranziciju u igri, Jerka Penavu, trećeg strelca Premijer regionalne lige, par iskusnih pojedinaca, poput Vice Eraka, ali i odlične mlade igrače kao što je Burburan, jedan od najbržih igrača regionalne lige. Mi smo spremali taktiku da se odupremo svim ovim izazovima, a posebno se uzdamo u našeg igrača više, a to su naši navijači, koje pozivam da uprkos 8. martu dođu u Petnicu i daju nam vetar u leđa", poručio je Saković, uz konstataciju da je za konačan trijumf potrebno da svi igrači daju svoj maksimum kako bi se savladao Solaris, a da će svaka pobeda značiti veliki kapital pred revanš u Šibeniku.

 

Solaris čine igrači koji već nekoliko godina igraju Premijer regionalnu ligu, dok valjevsku ekipu čini miks od iskusnih, ali i čak šest igrača poniklih u Valisovoj vaterpolo školi.

 

Jedan od vizionara i ljudi koji ima najviše zasluga za ekspanziju vaterpola u Valjevu je predsednik kluba dr Nebojša Stojaković.

 

"Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola i valjevskog sporta uopšte da dođu u SRC Petnica i da pruže podršku našim momcima u pokušaju da se domognemo vaterpolo elite Regiona. Znamo kakav je izazov pred nama, znamo i da bi ostvarenje istorijskog uspeha značilo i potrebu da za sledeću sezonu obezbedimo gotovo 50 odsto veći budžet za nastupe u elitnom društvu, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac i sa takvom misijom, jer znamo da radimo za dobrobit grada i generacija koje dolaze", kazao je Nebojša Stojaković.

 

Gosti jesu favoriti, ali Valisovci poručuju da "lepota sporta i jeste u tome što ne pobeđuje uvek onaj ko je favorit na papiru", pa pravo na nadu "vidrama" niko ne može da oduzme.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 19 sati 25 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara