Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.03.2023, 11:40

Za plasman u Premijer regionalnu ligu: Valis-Solaris

č: | fb:

U 30-oj godini postojanja kluba, vaterpolisti Valisa imaju istorijsku šansu da u dvomeču sa Solarisom iz Šibenika izbore plasman u Premijer regionalnu ligu i da se nađu u društvu sa još 11 najboljih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

 

Prva utakmica sa Hrvatima na programu je danas 8. marta, u 20 časova, na bazenu u Petnici, a revanš u Šibeniku zakazan je nedelju dana kasnije.

 

Mladi reprezentativac Srbije i kapiten Valisa Aleksandar Kovačević istakao je da je atmosfera u ekipi odlična i da svi sa nestrpljenjem očekuju okršaj sa Solarisom.

 

"Mislim da su nam šanse sa Šibenčanima veće od onih koje smo imali u duelu sa ekipom Primorja, kada se odlučivalo pitanje prvaka A1 regionalne lige. Igramo dve utakmice, tako da je meč na našem bazenu samo prvo poluvreme, a želja nam je da ostvarimo najveći uspeh u istoriji kluba. I prošle godine smo bili u identičnoj situaciji, da kroz baraž uđemo u jadransku elitu, ali mislim da smo sada zreliji, iskusniji i za korak bliže ostvarenju velike želje svih nas", rekao je Aleksandar Kovačević.

 

Valis je u ovoj sezoni uspeo da se plasira u Top 6 vaterpolo Super lige Srbije, čime se kvalifikovao i za izlazak na evropsku scenu, a okršaji sa našim najkvalitetnijim ekipama sigurno predstavljaju dragocenu školu za duele sa Solarisom. 

 

Šef stručnog štaba Valjevaca Miloš Saković naglasio je da su svi igrači spremni za predstojeće iskušenje i da su dobro upoznati sa kvalitetom rivala.

 

"Solaris je kvalitetna ekipa i ulogu favorita treba prepustiti njima. Imaju iskusnog trenera, koji ih dobro priprema i vodi kroz ovu sezonu. Imaju dobru tranziciju u igri, Jerka Penavu, trećeg strelca Premijer regionalne lige, par iskusnih pojedinaca, poput Vice Eraka, ali i odlične mlade igrače kao što je Burburan, jedan od najbržih igrača regionalne lige. Mi smo spremali taktiku da se odupremo svim ovim izazovima, a posebno se uzdamo u našeg igrača više, a to su naši navijači, koje pozivam da uprkos 8. martu dođu u Petnicu i daju nam vetar u leđa", poručio je Saković, uz konstataciju da je za konačan trijumf potrebno da svi igrači daju svoj maksimum kako bi se savladao Solaris, a da će svaka pobeda značiti veliki kapital pred revanš u Šibeniku.

 

Solaris čine igrači koji već nekoliko godina igraju Premijer regionalnu ligu, dok valjevsku ekipu čini miks od iskusnih, ali i čak šest igrača poniklih u Valisovoj vaterpolo školi.

 

Jedan od vizionara i ljudi koji ima najviše zasluga za ekspanziju vaterpola u Valjevu je predsednik kluba dr Nebojša Stojaković.

 

"Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola i valjevskog sporta uopšte da dođu u SRC Petnica i da pruže podršku našim momcima u pokušaju da se domognemo vaterpolo elite Regiona. Znamo kakav je izazov pred nama, znamo i da bi ostvarenje istorijskog uspeha značilo i potrebu da za sledeću sezonu obezbedimo gotovo 50 odsto veći budžet za nastupe u elitnom društvu, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac i sa takvom misijom, jer znamo da radimo za dobrobit grada i generacija koje dolaze", kazao je Nebojša Stojaković.

 

Gosti jesu favoriti, ali Valisovci poručuju da "lepota sporta i jeste u tome što ne pobeđuje uvek onaj ko je favorit na papiru", pa pravo na nadu "vidrama" niko ne može da oduzme.

 

Aktuelno

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 1 sati 7 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 1 komentar

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 15 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 1 dan 1 sati

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 36 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar