Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
04.10.2014, 09:29

Kolubarski srpskoligaši domaćini

č: | fb:

U 8. kolu Srpske lige Zapad sve tri ekipe iz Kolubarskog okruga igraju pred svojim navijačima.Budućnost-Krušik će danas dočekati Zvižd iz Kučeva, a Jedinstvo na Ubu tim Jasenice iz Smederevske Palanke. U nedelju, takođe od 15.30 sati, Železničar je u Lajkovcu domaćin kragujevačkoj Šumadiji.

Valjevci se, pod utiskom loše igre iz Topole i samo 0:0 protiv Karađorđa, pripremaju za popravni. Da li će i ovoga puta biti dovoljno da se „raspucaju“ Rajevac i Ilić, ili će morati da pomognu „vezisti“, pa čak i „štoperi“ (kod „prekida“), ostaje da se vidi. Neefikasnot je manje-više bila boljka ovog tima, a rezultatski kiksevi viđeni su samo u Ljubiću i Topoli. Budućnost-Krušik je, ipak, jedina neporažena ekipa na srpskoligaškom Zapadu.

Na strani Ubljana protiv Palančana je i tradicija – svojevremeno, 1970-tih, Jedinstvo je od tadašnje Mladosti bilo uspešnije u kvalifikacijama za Srpsku ligu, u SFRJ, iako je pokojni trener Gojko Višnjić, zaposlen kao opštinski saobraćajni inspektor, duhovito primećivao kako „u Palanci iam više solitera nego na Ubu arterskih bunara“! Sastav u kojem su tada bili Bronza – Dadula, Đokan – Jare, Kepa, Trifke – Bunar, Bata, Čola, Čeda i Ziza uspeo je, ali se u Srpskoj ligi zadržao samo jednu sezonu.

Sastav Želje, dosta izmenjen u odnosu na prošlu sezonu, do sada se najviše mučio, pa nije uspeo da izbegne ni poraz u Raški iako Bane ima, bar po utakmici u Valjevu, „tanku“ ekipu. Otuda je na treneru Aci Lazareviću da pronađe pravih 11 kadrih da osvoje sva tri boda protiv iskusnih Šumadinaca.

Inače, dervi 8. kola je utakmica Loznica – Rudar (Kostolac) na Lagatoru.

Derbi zonaša u Mionici

Komšijski derbi 8. kola Zonske lige Drina igra se u Mionici, između Ribnice i Brezovice (kod Uba), Mioničani su rekorderi po broju remija do sada, a ova utakmica će pokazati da li su igrači odluke Simović, Stjelja i Simić na jednoj, odnosno Milanović i Čavić na drugoj strani.

Lajkovački Zadrugar, koji se po broju bodova izjednačio sa vodećim Rađevcem iz Krupnja, ovoga puta gostuje FAP-u u Priboju na Limu, trećeplasiranom na tabeli sa bodom zaostatka. Na treneru Aci Pakiću je da pronađe formulu za povratak „zadrugara“ sa „glavom na ramenima“.  

Radnički na Petom puku dočekuje solidni tim Jedinstva iz Vladimiraca, dok OFK Osečina gostuje neugodnom Zlataru u Novoj Varoši.

Sve utakmice igraju se u 15.30 sati – u nedelju igra OFK Osečina, a svi ostali danas.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara