<p>Čočović &scaron;utira na gol Zvižda</p>
<p>&nbsp;</p> (foto: Sreten Pantelić)
<p>Čočović &scaron;utira na gol Zvižda</p> <p>&nbsp;</p> (foto: Sreten Pantelić)
04.10.2014, 18:07

Prvi poraz Valjevaca, Jedinstvo sigurno

č: | fb:

Desilo se ono što se slutilo, Budućnost-Krušik je na svom terenu ostala bez sva tri boda jer je Zvižd iz Kučeva pobedio sa 2:0 (1:0). Valjevci su doživeli prvi poraz, u 8. kolu Srpske lige Zapad, a golove za goste postigli su Vukićević u 1. i Ignjatović u 88. minutu igre. U 83, štoper Gentić dobio je crveni karton, pa će verovatno morati da propusti važna gostovanja i derbi u Kostolcu i Loznici!

Kartoni su već „otanjili“ igru valjevskog srpskoligaša, a trenerske improvizacije sa napadačima ili vezistima na bekovskoj poziciji nisu donele boljitak. Naprotiv! Danas je bilo posve jasno da vezni red mnogo petlja, bez prave ideje šta sa loptom kada se osvoji na sredini terena, što je problem od prve kontrolne utakmice. To kao da utiče na napadače da ne uspevaju da realizuju i izgledne prilike.

Posle neočekivanog, brzog vođstva Zvižda u trenucima još dok svi gledaoci nisu ušli na stadion, Budućnost Krušik je preko Rajevca, S. Ilića, Čočovića... mogla da izjednači ali je golman gostiju Nikolić bio siguran. Slično je bilo i u drugom poluvremenu, posebno oko 70. minuta, ali su Rajevac i Kosić, ovoga puta štoper umesto Tomića, zasmetali jedan drugom, dok je S. Ilić pogodio prečku. Po običaju, najviše se trudio kapiten Rašević.

Napadali su Valjevci, potpuno bezglavo i sa igračem manje, pa je usledila „kazna“ iz kontre i Ignjatović nije imao problema u nastojanjima da prisebnim udarcem savlada Rankovića. Da li je u pitanju ozbiljni pad forme, gol iz igre nije postignut od utakmice sa Šumadijom u Kragujevcu, ili prolazna slabost, videće se na derbijima u 9. i 10. kolu, kada Budućnost-Krušik igra u Kostolcu i Loznici.

Sudija Živković iz Kragujevca nije se proslavio, ali nije direktno uticao na rezultat. Po ovovremenim „kriterijumima“, nije zadovoljio jer ne poteže olako na „belu tačku“ poput Đokovića iz Čačka, na utakmici Valjevaca sa Palančanima, kada je, posle 0:1, Rajevac dao dva gola iz jedanaesteraca i preokrenuo u 2:1.

Budućnost-Krušik: Ranković – Nešić (Marković), Gentić, Kosić, Maksimović – A. Ilić, Čočović (Ćirković), Baljak (Đurić), Rašević - S. Ilić, Rajevac.

Tek, Budućnost-Krušik je sada na tabeli stiglo ubsko Jedinstvo, koje je kao domaćin sa 1:0 (1:0) savladalo Jasenicu iz Smederevske Palanke, golom Rašića u 11. minutu igre. I na Ubu je to bila „igra bez igre“, a tim trenera Srđana Jovanovića Čobanje ipak vredno skuplja bodove.

Vodi Loznica, koja je danas pobedila Rudar sa 1:0, u derbiju 8. kola, sa 21 bodom. Valjevci i Ubljani imaju po 17, a Rudar 16 bodova.

Sutra (15.30), Železničar u Lajkovcu dočekuje kragujevačku Šumadiju.

Derbi u Mionici bez golova

Komšijski derbi 8. kola Zonske lige Drina, igran u Mionici između Ribnice i Brezovice (kod Uba), završen je bez golova 0:0. Mioničanima je to šesti, a Brezovčanima prvi remi u ovoj sezoni.

Lajkovački Zadrugar je poražen od FAP-a sa 0:3 (0:2), na gostovanju u Priboju na Limu, dok je Radnički na Petom puku pobedio Jedinstvo iz Vladimiraca sa 1:0 (0:0), golom Gošića glavom, posle prodora Aškovića po desnoj strani, u 62. minutu.

Sutra (15.30), OFK Osečina igra sa Zlatarom u Novoj Varoši.

 

Radnički se probio u vrh tabele sa 14 bodova, Zadrugar je ostao na 13, OFK Osečina ima 10 i utakmicu manje, Ribnica 8, a Brezovica 7 bodova.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 10 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 11 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 4 komentara