Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2023, 10:55

"Vidrice" završavaju sezonu, a "Vidre" počinju pripreme

č: | fb:

Mladi valjevski vaterpolisti su poslednja dva vikenda igrali završne turnire za naziv šampiona Srbije, čime su bili nagrađeni za sjajne nastupe na polufinalnim turnirima, koje su okončali bez poraza.

 
2012. godište je prošle nedelje u Nišu osvojilo peto mesto u Srbiji, pošto je u grupnoj fazi poraženo od Partizana sa 12:5, dok je savladalo domaći Nais iz Niša sa 14:3, dok je u utakmici odluke za ulazak u borbu za medalje izgubilo na  peterce 8:7 od kragujevačkog Radničkog, nakon 4:4 u regularnom toku. U utakmici za peto mesto Valjevci su savladali Vojvodinu 7:3.
 
 
Šabac je osvojio prvo mesto ispred Partizana, a trener "vidrica" Aleksa Đurđević izjavio je da je ovo bio peti turnir u poslednjih mesec dana i da je zadovoljan pokazanim potencijalom, s tim što ostaje žal za medaljom jer su peterci uvek lutrija na kojoj je sve moguće.
 
 
"Ono što posebno ohrabruje jeste to da je nekoliko dečaka u kampovima reprezentacije, što potvrđuje dobar rad u klubu, a napomenuo bih da je u selekciji bilo i mlađih od 2012. godišta", rekao je Đurđević.
 
 
2011. godište je ovog vikenda igralo završnicu državnog prvenstva u Subotici, gde je nakon bodova prenetih sa polufinalnog turnira odmerilo snage sa Šapcem (3:7), Partizanom (5:9) i Spartakom (8:4), što je otvorilo borbu za treće mesto u Srbiji, ponovo sa Subotičanima, ali ovaj put dmaćin turnira je bio bolji sa minimalnih 4:3, pa su "vidrice" morale da se zadovolje četvrtim mestom.
 
 
I u ovoj generaciji Šapčanima je pripalo prvo mesto ispred Partizana, Spartak je bio treći, Valis četvrti, a peto i šesto mesto osvojili su Vojvodina i Tent iz Obrenovca.
 
 
Dečaci rođeni 2009. godine: Andrej Gojković, Aleksandar Ninović i Ognjen Stojilković od juče su u Novom Sadu na 15-dnevnom kampu reprezentacije, nakon čega ih početkom avgusta očekuje međunarodni turnir "Nenad Manojlović" u Kragujevcu.
 
 
Pripreme za novu sezonu počeli su prvotimci "Valisa", kojim će se za desetak dana priključiti crnogorski reprezentativci Obradović i novajlija Nikola Brkić.
 
 
Valjevci su treninge započeli bez šefa stručnog štaba Miloša Sakovića, koji je sa B reprezentacijom Srbije trenutno u Iranu, a narednih dana obavestićemo vas o igračkom kadru prvog tima koji će naredne sezone pokušati da dodatno pomeri granice uspeha najboljeg sportskog kolektiva Valjeva. 

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 4 sati 14 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...