Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.07.2023, 12:06

Seniorski pogon "Vidri" zvanično je upalio motore za novu sezonu

č: | fb:

U odsustvu šefa stručnog štaba Miloša Sakovića, koji je sa B reprezentacijom Srbije u Iranu, treninge prvotimaca vodi Dragan Milošević, kojem su na raspolaganju svi igrači koji konkurišu za prvi tim, sa izuzetkom crnogorskih internacionalaca Dimitrija Obradovića i novajlije Nikole Brkića, koji će se narednih dana priključiti pripremama.

 

Klub je u odnosu na prethodnu sezonu pretrpeo znatne izmene, pošto su redove Valisa napustili: Nikola Bursać, Matija i Bogdan Gavrilović, Stefan Arsenović, Milutin Pošmuga, Andreja Šofranac, kao i oba golmana Miloš Popadić i Radosav Virijević.

 

Valjevci su zadržali svoje glavne poluge, kapitena Aleksandra Kovačevića, njegovog imenjaka Radanovića, centra Nikolu Nikolova, mladog reprezentativca Baucala i već pomenutog Obradovića, a ponuda za Bursaća je bila suviše.

 

Imajući sve ovo u vidu uprava najuspešnijeg gradskog kluba nije sedela skrštenih ruku, pa je u dogovoru sa Sakovićem u Valjevo dovedeno osam novih igrača.

 

Dete Vojvodine Aleksa Petrovski (1996), koji iza sebe ima bogatu internacionalnu karijeru u Crnoj Gori, Rumuniji i Francuskoj, kao i iskustvo iz Šapca i Radničkog, trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje, baš kao i robusni Dragoljub Rogač (1998), koji je u sećanju Valjevaca ostao zapamćen po izuzetnim golgeterskim nastupima u duelima Vojvodinom minule sezone.

 

Đorđe Stanić (1998) u redove Valisa stigao je kao nekadašnji član mlađih reprezentativnih selekcija, koji se školovao i usavršavao u SAD, gde se profilisao kao ubojit strelac i sjajan asistent, pa se i od njega očekuje puno u novoj sezoni, dok bi mladi Luka Borovićanin (2005) i mladi golman Veljko Tomić (2004), sa reprezentativnim pedigreom u mlađim kategorijama, trebalo da budu otkrovenja sezone pred nama.

 

Među pojačanjima su još i Matija Vlahović (1999), koji je takođe oblačio reprezentativnu kapicu u Bakuu 2015. godine, Kragujevčanin Petar Mitrović (2002), vicešampion sveta sa juniorskom reprezentacijom Srbije 2019. godine i pomenuti crnogorski internacionalac Nikola Brkić (1998), Kotoranin školovan u Jadranu iz Herceg Novog, čije boje je branio punih sedam godina.

 

Jasno je da će Valis i ove godine imati kvalitetan sastav, a razlog za neuobičajeno rani početak priprema je nastup Valjevaca u Euro kupu koji startuje 20. septembra.

 

Pored izlaska na evropsku pozornicu, "Vidre" će u novoj sezoni čekati nadmetanja u Regionalnoj ligi, Super ligi i Kupu Srbije, što znači veliki broj mečeva i veoma zahtevne izazove pred igračima, a ambicije Valisa su da i u nastupajućoj takmičarskoj godini pomeri lestvicu uspeha za jedan stepenik.

 

Naravno, za sve ovo potrebna su ozbiljna finansijska sredstva, pa se u klubu nadaju da će sponzorski pul u narednom periodu biti jači, i da će se Gradu priključiti i neko od privrednih subjekata Valjeva.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 3 komentara

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje 19.04.2024

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 2 komentara