Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.07.2023, 12:06

Seniorski pogon "Vidri" zvanično je upalio motore za novu sezonu

č: | fb:

U odsustvu šefa stručnog štaba Miloša Sakovića, koji je sa B reprezentacijom Srbije u Iranu, treninge prvotimaca vodi Dragan Milošević, kojem su na raspolaganju svi igrači koji konkurišu za prvi tim, sa izuzetkom crnogorskih internacionalaca Dimitrija Obradovića i novajlije Nikole Brkića, koji će se narednih dana priključiti pripremama.

 

Klub je u odnosu na prethodnu sezonu pretrpeo znatne izmene, pošto su redove Valisa napustili: Nikola Bursać, Matija i Bogdan Gavrilović, Stefan Arsenović, Milutin Pošmuga, Andreja Šofranac, kao i oba golmana Miloš Popadić i Radosav Virijević.

 

Valjevci su zadržali svoje glavne poluge, kapitena Aleksandra Kovačevića, njegovog imenjaka Radanovića, centra Nikolu Nikolova, mladog reprezentativca Baucala i već pomenutog Obradovića, a ponuda za Bursaća je bila suviše.

 

Imajući sve ovo u vidu uprava najuspešnijeg gradskog kluba nije sedela skrštenih ruku, pa je u dogovoru sa Sakovićem u Valjevo dovedeno osam novih igrača.

 

Dete Vojvodine Aleksa Petrovski (1996), koji iza sebe ima bogatu internacionalnu karijeru u Crnoj Gori, Rumuniji i Francuskoj, kao i iskustvo iz Šapca i Radničkog, trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje, baš kao i robusni Dragoljub Rogač (1998), koji je u sećanju Valjevaca ostao zapamćen po izuzetnim golgeterskim nastupima u duelima Vojvodinom minule sezone.

 

Đorđe Stanić (1998) u redove Valisa stigao je kao nekadašnji član mlađih reprezentativnih selekcija, koji se školovao i usavršavao u SAD, gde se profilisao kao ubojit strelac i sjajan asistent, pa se i od njega očekuje puno u novoj sezoni, dok bi mladi Luka Borovićanin (2005) i mladi golman Veljko Tomić (2004), sa reprezentativnim pedigreom u mlađim kategorijama, trebalo da budu otkrovenja sezone pred nama.

 

Među pojačanjima su još i Matija Vlahović (1999), koji je takođe oblačio reprezentativnu kapicu u Bakuu 2015. godine, Kragujevčanin Petar Mitrović (2002), vicešampion sveta sa juniorskom reprezentacijom Srbije 2019. godine i pomenuti crnogorski internacionalac Nikola Brkić (1998), Kotoranin školovan u Jadranu iz Herceg Novog, čije boje je branio punih sedam godina.

 

Jasno je da će Valis i ove godine imati kvalitetan sastav, a razlog za neuobičajeno rani početak priprema je nastup Valjevaca u Euro kupu koji startuje 20. septembra.

 

Pored izlaska na evropsku pozornicu, "Vidre" će u novoj sezoni čekati nadmetanja u Regionalnoj ligi, Super ligi i Kupu Srbije, što znači veliki broj mečeva i veoma zahtevne izazove pred igračima, a ambicije Valisa su da i u nastupajućoj takmičarskoj godini pomeri lestvicu uspeha za jedan stepenik.

 

Naravno, za sve ovo potrebna su ozbiljna finansijska sredstva, pa se u klubu nadaju da će sponzorski pul u narednom periodu biti jači, i da će se Gradu priključiti i neko od privrednih subjekata Valjeva.

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara