Konferencija za novinare RK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare RK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
21.12.2023, 10:54

"Gužvin turnir nije niti će biti marginalizovan"

č: | fb:

Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremović Gužva", koji se održava u znak sećanja na legendarnog valjevskog rukometaša i trenera, ove godine biće održan 11. put u valjevskoj hali sportova uz učešće četiri ekipe iz Srbije, najavljeno je na konferenciji za novinare RK Metalac, koji je organizator turnira.

 

Zoran Živković, predsednik Skupštine RK Metalac, podsetio je da je turnir posvećen nekadašnjem igraču valjevskog Metalca, šabačke Metaloplastike i beogradskih Crvene Zvezde i Partizana, kasnije i trenera tih i mnogih drugih klubova.

 

"Podrška koju ovom turniru pruža grad Valjevo, na lokalnom, i Rukometni savez Srbije, na državnom nivou, najbolji su potvrda ispravnosti organizacije i postoanja ovog turnira. Pobednik će dobiti prelazni pehar, a biće proglašeni i najbolji igrač, strelac i golman turnira. Takođe, drugi put za redom održava se i memorijalni turnir u znak sećanja na Ognjena Pejića, tragično nastradalog mladog igrača Metalca", rekao je Živković.

Zoran Živković

Zoran Živković (Foto: Kolubarske.rs)

Oba turnira se igraju u subotu, a pored Metalca, učestvuju Partizan, Loznica (Banja Koviljača), lazarevačka Kolubara i domaćin RK Metalac. U pauzi polufinalnih mečeva odigraće se revijalna utakmica između seniorskog tima Metalca i veterana valjevskog kluba.

 

Trener RK Metalac Dragomir Čačić je, odgovarajući na saopštenje za javnost grupe bivših rukometaša i saigrača Nikole Jevremovića Gužve, koji su upozorili da se "Memorijalni turnir može pretvoriti u suprotnost svega onoga što bi taj događaj trebalo da predstavlja", konstatovao neke "problematične stvari jer papir i društvene mreže trpe svašta".

 

"Još u julu smo standardnim učesnicima turnira, Partizanu, Crvenoj Zvezdi i RK Metalolastika uputili poziv da učestvuju na turniru. I odmah da napomenem, nije istina, kako pojedini pišu po mrežama, da su do sada na Gužvinom memorijalu standardno učestvovali samo Partizan, Crvena Zvezda i Metaloplastika, jer su neki od tih klubova i ranije otkazivali učešće, setimo se nedavno Crvene Zvezde i Metaloplastike. Nijedan turnir nije zacementiran da na njemu učestvuju samo iste ekipe, na svim turnirima se učesnici menjaju u zavisnosti od toga kada i ko može da učestvuje. A potcenjivati ekipe koje učestvuju na ovogodišnjem turniru, kao što su Loznica i Kolubara, reći da su drugorazredne, to baš i ne stoji", rekao je Čačić na konferenciji za novinare i naglasio da organizatori turnira nisu niti će "turnir marginalizovali kako to neki tvrde".

Dragomir Čačić

Dragomir Čačić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Dodao je da su Metaloplastika i Crvena Zvezda u poslednjem trenutku odbili učešće na turniru zbog svojih obaveza, tako da su organizatori "dovedeni pred svršen čin". Napominje da je turnir trebalo da bude održan 4. i 5. decembra.

 

"Metalac sigurno neće zaboraviti Gužvu, a iduće godine insistiraćemo da turnir bude trodnevni. Pozvaćemo da učestvuju još crnogorska ekipa Berane i makedonski Pelister iz Bitolja, klubovi koje je Gužva takođe trenirao. Dakle, želimo da turnir podignemo na viši – međunarodni nivo, a ne da ga marginalizujemo, kako nam spočitavaju", poručio je Dragomir Čačić, trener RK Metalac.

 

Aktuelno