Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
02.01.2024, 08:20

Na Novogodišnjem turniru 134 ekipe

č: | fb:

Susretima u kategoriji pačića između dečaka iz škole fudbala Tešnjar i Senjaka prvog dana 2024. godine startovao je Novogodišnji turnir u malom fudbalu, događaj sa tradicijom dugom više decenija u našem gradu.

 

U ukupno deset uzrasnih kategorija umeće će u narednim danima pokazati čak 134 ekipe, od čega 33 seniorska sastava što obećava mnogo uzbuđenja u najkvalitetnijim mečevima koje će publika moći da vidi.

 

Pored pomenutih pačića uvodnog dana na parketu su se našli poletarci, petlići, pioniri, kadeti i omladinci, dok će već u utorak biti igrano i osam seniorskih duela. Kao što je običaj nakon mečeva grupne faze uslediće eliminacioni susreti, posle kojih će biti poznat pobednik u svakoj kategoriji.

Novogodišnji turnir

Novogodišnji turnir (Foto: Slobodan Gligorić)

 

Potez organizatora da prvoplasirana seniorska ekipa dobije 600.000 dinara izazvao je veliko interesovanje, pa će se narednih dana u Hali sportova naći i futsal ekipe iz Šapca, Obrenovca, Kosjerića i ostalih gradova. Što se tiče mlađih selekcija turnir je prilika da uglavnom dečaci iz našeg grada pokažu umeće, a mečevi će se igrati svakodnevno od jutarnjih sati do 20 časova. Pored novčanih nagrada rezervisanih za seniore, omladince i kadete organizator je pripremio i vaučere odnosno robne nagrade za najbolje strelce u najmlađim uzrasnim kategorijama.

 

Tradicionalno, dan pauze je subota 6. januar, a zbog obaveza brojnih škola fudbala na ostalim turnirima pojedina finala u mlađim kategorijama biće igrana ranije. Turnir i ove godine pod pokroviteljstvom lokalne samouprave organizuje Fudbalski savez grada Valjeva.

 

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 7 sati 10 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 8 sati 25 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 10 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara