Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
06.01.2024, 09:56

Slede uzbuđenja na turniru

č: | fb:

Novogodišnji tunir u malom fudbalu ulazi u završnu fazu. Tradicionalno, 6. januar je slobodan dan, dok će već na Božić od 11 časova najmlađe uzrasne kategorije, pioniri i seniori ponovo biti na parketu.

 

Nakon uvodnog dana u kojem su pačići, poletarci, petlići, pioniri, kadeti i omladinci odmerili snage najviše interesovanja u nastavku izazvali su mečevi seniora. Ove godine u najkvalitetnijoj kategoriji takmiči se 33 ekipe, a do ovog momenta po dve pobede upisali su Standard, KMF Braća Nedić, Ilija Kop Zoran Baljak i Tradicija In.

 

Mečevi grupne igraće se do 10. januara kada su na programu susreti osmine finala, a završne borbe i pobednik turnira biće poznati za vikend. Za sada je nekoliko ekipa istaklo kandidaturu za najviši plasman, ali treba imati u vidu da će se većina sastava sigurno dodatno pojačati sa željom da stigne do pehara i novčane nagrade od 600.000 dinara. Gledaoce sigurno čeka interesantan rasplet i u ostalim nešto starijim kategorijama poput pionira, kadeta i omladinaca.

Novogodišnji turnir

Novogodišnji turnir (Foto: Slobodan Gligorić)

 

Što se tiče najmlađih za razliku od ranijih godina finala će se, zbog učešća dece na ostalim turnirima, igrati nešto ranije. U utorak 9. januara biće poznati pobednici u kategorijama dečaka rođenih 2012, 2013. i 2014. godine, dok će u četvrtak 11. januara uslediti završni dueli učesnika rođenih 2011, 2015. i 2016. godine. Ove godine medalje će dobiti i članovi ekipa koje završe na četvrtoj poziciji, a za najbolje strelce pripremljene su robne nagrade u vidu vaučera za kupovinu sportske opreme.

 

Organizator turnira, odnosno Fudbalski savez grada Valjeva odlučio je da prihod od prodaje karata petog dana bude uplaćen za lečenje sugrađanina Ivana Bogdanovića, koji se bori sa metastatskim melanomom.

 

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 7 sati 17 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 8 sati 33 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 10 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara