Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
06.01.2024, 09:56

Slede uzbuđenja na turniru

č: | fb:

Novogodišnji tunir u malom fudbalu ulazi u završnu fazu. Tradicionalno, 6. januar je slobodan dan, dok će već na Božić od 11 časova najmlađe uzrasne kategorije, pioniri i seniori ponovo biti na parketu.

 

Nakon uvodnog dana u kojem su pačići, poletarci, petlići, pioniri, kadeti i omladinci odmerili snage najviše interesovanja u nastavku izazvali su mečevi seniora. Ove godine u najkvalitetnijoj kategoriji takmiči se 33 ekipe, a do ovog momenta po dve pobede upisali su Standard, KMF Braća Nedić, Ilija Kop Zoran Baljak i Tradicija In.

 

Mečevi grupne igraće se do 10. januara kada su na programu susreti osmine finala, a završne borbe i pobednik turnira biće poznati za vikend. Za sada je nekoliko ekipa istaklo kandidaturu za najviši plasman, ali treba imati u vidu da će se većina sastava sigurno dodatno pojačati sa željom da stigne do pehara i novčane nagrade od 600.000 dinara. Gledaoce sigurno čeka interesantan rasplet i u ostalim nešto starijim kategorijama poput pionira, kadeta i omladinaca.

Novogodišnji turnir

Novogodišnji turnir (Foto: Slobodan Gligorić)

 

Što se tiče najmlađih za razliku od ranijih godina finala će se, zbog učešća dece na ostalim turnirima, igrati nešto ranije. U utorak 9. januara biće poznati pobednici u kategorijama dečaka rođenih 2012, 2013. i 2014. godine, dok će u četvrtak 11. januara uslediti završni dueli učesnika rođenih 2011, 2015. i 2016. godine. Ove godine medalje će dobiti i članovi ekipa koje završe na četvrtoj poziciji, a za najbolje strelce pripremljene su robne nagrade u vidu vaučera za kupovinu sportske opreme.

 

Organizator turnira, odnosno Fudbalski savez grada Valjeva odlučio je da prihod od prodaje karata petog dana bude uplaćen za lečenje sugrađanina Ivana Bogdanovića, koji se bori sa metastatskim melanomom.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 45 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 46 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 7 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...