Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2014, 08:56

Valjevci u Kostolcu, Ubljani u Topoli

č: | fb:

U 9. kolu Srpske lige Zapad derbi se danas (14.30) igra u Kostolcu: Rudar – Budućnost-Krušik. Valjevci su posrnuli protiv Zvižda iz Kučeva na svom terenu, a pre toga po bod su doneli sa gostovanja u Ljubiću i Topoli, što je vodećim Lozničanima omogućilo da se odlepe na četiri boda prednosti.

Budućnost-Krušik igra bez štopera Ivana Gentića, koji je imao parne kartone, a onda dobio i direktni crveni, pa sigurno propušta i derbi 10. kola u Loznici. Kako će trener Slaviša Božičić rešiti neočekivane probleme u zadnjoj liniji ostaje da se vidi, posebno ako se odrekao usluga mladog Tomića zbog studija građevine u Novom Sadu.

Rudar je Valjevcima uvek bio neugodan protivnik, pamtimo i tešku pobedu Budućnosti u Valjevu od 5:4 u utakmici u kojoj, po svemu tada viđenom, nisu bila „čista posla“.

Ubljani, takođe danas, gostuju Karađorđu u Topli, koji ume da bude neugodan u svojoj „avliji“. Jedinstvo je po broju bodova stiglo Valjevce, a trenera Srđana Jovanovića Čobanju raduje to što su golove počeli da daju i drugi fudbbaleri osim tandema Stojanović – Ranković, Petrašević, pa Jovanović, Rašić...

Ipak, još uvek je napad neefifakasan, a ne koriste se ni najpovoljnije prilike, ne retko i zbog toga što oni najiskusniji teže efektim potezima, dok mlađi igrači ne mogu da pogode okvir vrata ni sa dva – tri metra udaljenosti.

Lajkovčani sutra (14.30) gostuju u Petrovcu na Mlavi, gde će Železničar pokušati da se iskupi za dosadašnje kikseve od kojih se poslednji dogodio protiv kragujevačke Šumadije, kada je gol za samo 1:1 na domaćem terenu primljen u 93. minutu igre. Sloga ima solidan sastav, pa ekipi trenera Ace Lazarevića neće biti lako. Ipak, vreme je da i „dizelka“ krene...

Ribnica u Čajetini

Od zonaša Kolubarskog okruga, u 9. kolu danas (14.30) igra samo mionička Ribnica protiv Zlatibora u Čajetini.

Sutra, u istom terminu, Zadrugar u Lajkovcu dočekuje Radnički iz Klubaca, kod Loznice, a OFK Osečina tim Sevojna. Brezovica je domaćin Rađevcu iz Krupnja, dok Radnički sa Petog puka igra sa Polimljem u Prijepolju.

Zbog  kartona izostaju Stefan Đurić (Radnički), Ljubiša Mitrović (OFK Osečina), Nikola Đoba (Brezovica) i Srđan Novaković (Zadrugar). Po dva žuta kartona imaju Bojić, Simić i Šumarčević (Ribnica), kao i Rajković i Tešić (Radnički). Njihovi trener mogu da biraju da li će ih izostaviti sutra ili u 10. kolu, narednog vikenda.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 2 sati 53 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar