Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2014, 17:27

U Kostolcu i Topoli bez golova

č: | fb:

Današnje utakmice 9. kola Srpske lige Zapad, klubova Kolubarskog okruga, u Kostolcu i Topoli, završene su bez golova 0:0. Budućnost-Krušik gostovao je Rudaru u derbiju kola, dok je Jedinstvo igralo sa Karađorđem.

Valjevci su bili bolji u prvom, a Rudar u drugom poluvremenu. Viđen je solidan fudbal, igralo se obostrano otvoreno, a golmani Ranković (B-K) i Stanojević (R) nisu savladani. Budućnost-Krušik je tako 450 minuta bez gola iz igre!

Šanse za tim iz Valjeva propustili su Rajevac u dva navrata, pa Baljak i Čočović u prvih, odnosno Rašević u drugih 45 minuta. Kod Rudara, uz napadače Popova i Stojanovića, najopasniji je bio Marko Milosavljević, koji je u drugom poluvremenu tri puta bio u izglednim prilikama, a od njega i Ivana Milosavljevića uglavnom su i kretali protivudari Kostolčana.

Uz golmana Radovana Rankovića, treba pohvaliti iskusnog Nenada Živanovića, koji se odlično snašao u ulozi štopera posle izostanka Gentića uslovljenog kartonima i isključenjem na utakmici sa Zviždom u Valjevu. Živanović je u finišu susreta spasao bod, kada je izbacio loptu sa gol linije, pošto je Ranković već bio savladan.

Sudio je korektno Ljubiša Borisavljević iz Ivanjice, a pomogli su mu fudbaleri obe ekipe fer igrom.

Budućnost-Krušik: Ranković – Đorđević (Marković), Kosić, Živanović, A. Ilić – Jevtić, Čočović, Rašević,  S. Ilić – Baljak (Ćirković), Rajevac.

Ubljani su 0:0 odigrali sa Karađorđem u Topli. Domaći su bili bliži pobedi ali je šansu utakmice, u 88. minutu, promašio iskusni Boban Stojanović, koji je „zgužvao“ loptu sa 6-7 metara od gola Karađorđa. Jedinstvo nastavlja sa neefiasnom igrom, koja ipak donosi bodove, pa, kao i Budućnost-Krušik, ima 18 bodova.

Sa 21 bodom vodi Loznica, koja sutra (15.30) igra protiv Bana u Raški. U istom terminu, lajkovački Železničar se sastaje sa Slogom u Petrovcu na Mlavi. Derbi 10. kola Loznica – Budućnost-Krušik igra se narednog vikenda.

Poraz Ribnice u Čajetini

Mionička Ribnica izgubila je danas od Zlatibora u Čajetini sa 0:3 (0:2), u 9. kolu Zonske lige Drina. Domaći su bili za klasu bolji, pa neke polušanse Mioničana nisu mnogo značile.

Sutra (15.30), Zadrugar u Lajkovcu igra sa Radničkim iz Klubaca, kod Loznice, OFK Osečina dočekuje Sevojno, a Brezovica tim Rađevca iz Krupnja. Valjevski Radnički gostuje Polimlju u Prijepolju.

 

 

Aktuelno