FK Loznica -FK Budućnost -Krušik (foto: B. Backović)
FK Loznica -FK Budućnost -Krušik (foto: B. Backović)
18.10.2014, 19:06

U derbiju, Loznica – Budućnost-Krušik 4:0 (2:0)

č: | fb:

Derbi jeseni 10. kola Srpske lige Zapad, igran u Loznici, rešen je već u prvih 25 minuta igre na „Lagatoru“ – Dragan Jevtić je domaće doveo u vođstvo pogotkom u 12. minutu, posle prekida igre, a na 2:0 povisio je Milovanović, nakon sjajnog proigravanja Trebovca, u 25. minutu. Lozničani su imali još dve – tri prilike, koje nisu iskoristili, a u odbrani Valjevaca „duvala je promaja“ posebno po levoj strani, gde A. Ilić nije uspevao da se izbori sa hitrim Katanićem. 
Budućnost-Krušik je zapretila samo jednom, u 21. minutu, posle polukontre „četiri na četiri“, kada je kapiten Rašević šutirao preko gola.

U drugih 45 minuta igre, najpre greši golman Ranković prilikom ispucavanja lopte nogom, potom kiksiraju i štoperi, pa rezervisti Božoviću nije bilo teško da domaćina, u 55. minutu, dovede u vođstvo od 3:0. Konačnih 4:0 za „zelene“ postavio je Milovanović, posle sjajne kontre u 85. minutu. Pobegao je odbrani gostiju i sigurnim udarcem savladao Rankovića.

Lozničani su igrali zrelo i organizovano, konce su držali Maksimović, Nikolić i Janković u veznom redu, bekovi su se pravovremeno pridodavali napadu, a odbranom je komandovao sigurni štoper Savić. U špicu, Trebovac je znalački držao loptu i proigravao saigrače.

Valjevci smušeni i nedorečeni, posebno posle primljenih golova, uz sve slabosti koje su i do sada pokazivali. Nedostajao je štoper Gentić, a prinudna rešenja u toj situaciji nisu mogla da nadoknade manjak pravih igrača na pojedinim pozicijama. Neefikasni napadači nisu uspevali da zadrže loptu u svom posedu na polovini domaćina. Tek posle 60. Minuta pojačali su pritisak, pa je golman Divac imao dosta problema da sačuva mrežu u dva-tri navrata. Rajevac je, u 82. minutu, pogodio stativu, pa je propala prilika i za počasni pogodak, a Valjevci preko 540 minuta nisu dali gol iz igre!
Sudio je Stanko Ostraćanin iz Kraljeva.

Budućnost-Krušik: Ranković – Đorđević (Maksimović), Kosić, Živanović, A. Ilić – I. Jevtić, Čočović (Marković), Rašević, S. Ilić – Baljak (Đurić), Rajevac.


Na Ubu, Jedinstvo je pobedilo čvrstu ekipu Zvižda iz Kučeva sa 2:0 (0:0). Strelci su bili Stojanović (iz jedanaesterca) i Ranković. Ubljani su sada drugi na tabeli.

Sutra (14.30), Železničar u Lajkovcu dočekuje Polet iz Ljubića.

Loznica sigurno vodi na tabeli sa 25 bodova, Jedinstvo je drugo sa 21 bodom, a Budućnost-Krušik je i dalje na 18 osvojenih bodova. Obistinile su se tako prognoze trenera ubskih fudbalera Srđana Jovanovića Čobanje, koji je godinama radio u valjevskim klubovima, kako će Lozničani na kraju jesenjeg dela takmičenja imati osetnu prednost. U tom klubu godinama se dovode, ali i stvaraju fudbaleri, koji kasnije odlaze u veće klubove. Budućnost-Krušik plaća ceh dugogodišnjem lutanju u traženju puta povratka među ozbiljne klubove, pa su očekivanja da će se posle fuzije dva kluba moći odmah da „napadne“ Prva liga bila još jedna loša procena.

Zadrugar bolji od Ribnice

Zadrugar je u komšijskom derbiju pobedio Ribnicu u Mionici sa 1:0 (0:0), u 10. kolu Zonske lige Drina. Strelac je bio Jerinić u 71.minutu igre, pa su Lajkovčani ostali u samom vrhui tabele. Na Petom puku, Radnički je igrao 1:1 sa Slogom iz Bajine Bašte. Bod Valjevcima spasao je Stefan Stevanović golom postignutim u 86. minutu, pošto su gosti vodili pogotkom Jašića.

Sutra (14.30), OFK Osečina dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca, dok Brezovica gostuje Slogi u Sjenici.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 9 sati 8 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar