Hala sportova (foto: Đorđe Đoković)
Hala sportova (foto: Đorđe Đoković)
19.10.2014, 20:27

Lako sa Crvenkom

č: | fb:

ORK Metalac je večeras lako pobedio Crvenku sa 31:24 (17:12) u utakmici 5. kola Super B lige pred stotinak gledalaca u Hali sportova. Pitanje pobednika bilo je rešeno u prvom poluvremenu, kada je dobra, agresivna odbrana Valjevaca donela brojne kontre iz kojih su lako postizani golovi.

U toj situaciji sigurno je funkcionisao i pozicioni napad, sa atraktivnim potezima pojedinaca, koji su golmane gostiju Račića i Manojlovića ostavljali bez šansi za ozbiljniji učinak. Na drugoj strain, Đorđević je vrlo dobro čuvao gol ORK Metalca mada je (bar) nekoliko puta bio savladan iako je loptu imao “na ruci”.

Drugih 30 minuta donelo je, manje-više, već viđeno, pa su Valjevci uvećali prednost sa poluvremena, koja je, čini se, mogla biti i uverljivija. Tek ovom pobedom “brejk” iz Padinske Skele, načinjen u prošlom kolu, ima pravi značaj. Valjevcima ide na ruku i to što su svi konkurenti u borbi za opstanak ostali “kratkih rukava”.

ORK Metalac: Đerić, Radojičić 5, Jelić, N. Jokanović 5, Lukić 4, Krunić, Andrejević 5 (1), Čutura 2, Pantić, Jovanović 2, Obućina, Milovanović, Đorđević.

Kod Crvenke najefikasniji su bili Perović 7 (1), Potpara i Đurović po 4, te Kljajić i Sunajko po 3. Potpara je ranije morao iz igre pošto je zaradio tri isključenja po dva minuta.

Sudili su Boričić i Marković.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 3 sati 3 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 20 sati 7 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara