Izborna Skupština FS Kolubarskog okruga (foto: Zoran Lazarević)
Izborna Skupština FS Kolubarskog okruga (foto: Zoran Lazarević)
24.10.2014, 20:58

Novi predsednik Saša Jovanović Džajić

č: | fb:

Na vanrednoj izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Kolubarskog okruga, održanoj večeras u Lajkovcu, za novog predsednika izabran je Aleksandar Jovanović Džajić sa Uba, dosadašnji potpredsednik i predsednik OFS Ub. Dosadašnji predsednik Časlav Lukić iz Divaca nije se pojavio na sednici zbog „službene sprečenosti“, pa je prihvaćena njegova usmena ostavka ponuđena na poslednjoj sednici Izvršnog odbora s obzirom na to da, mimo obećanja, pismenu ostavku nije dostavio. Prisustvovala su 34 od 39 delegata, a Jovanović Džajić dobio je 33 glasa.

Kandidati su, saznaju Kolubarske.rs, bili još Milovan Milovanović iz Lajkovca i Dragoslav Radivojević Magelan iz Ljiga ali su njihove kandidature podnete posle propisanog roka, dok je kandidatura Milorada Đermanovića Đere iz Valjeva odbijena s obzirom na to da je on predsednik Nadzornog odbora.

U novom Izvršnom odboru su, uz Jovanovića Džajića, još Dragan Sarić i Vladimir Tadić sa Uba, Slobodan Veselinović, Miroslav Mima Begović i Goran Starčević iz Valjeva, Gradimir Filipović, Milan Žujović Uča i Dragoslav Radivojević iz Ljiga, Saša Pavlović i Dušan Žujović iz Lajkovca.

U Nadzornom odboru su predsednik Radivoje Jovanović, Zoran Sandić i Ilija Kovačević. Novi generalni sekretar je Perica Grujičić iz Lajkovca umesto smenjenog Milana Popovića.

Na taj način stavljena je tačka na „krizu vlasti“ u FS Kolubarskog okruga, koja je kulminirala pre dve večeri, kada su klubovi Kolubarske lige naišli na zaključana vrata prostorija Saveza, u Hali sportova, za šta su optužili Lukića, koji je, kako su tada rekli Kolubarskim.rs, pokušavao da „kupi vreme“ procenjujući da je odnos glasova 18:18. Večeras se pokazalo da je Lukić imao lošu procenu, a najglasniji u zahtevima za njegovu smenu bili su valjevski delegati.

Bez obzira na sve, pa i na eventualnu „ličnu korist“, za šta ga je optuživala „opozicija“, Lukiću se ne može osporiti činjenica da je za svoje vladavine – neko kaže osam, neko deset, a neko i svih 13 godina – unapredio fudbal i pomogao klubovima. Događaji u FS Kolubarskog okruga na svoj način odslikavaju stanje u srpskom fudbalu, čiji je „vrh ledenog brega“ u FSS, u Beogradu. Posle kažnjavanja Srbije za incidente na prekinutoj kvalifikacionopj utakmici sa Albanijom u Beogradu, prvi čovek fudbalske organizacije Tomislav Karadžić opet je podneo ostavku!

Tužno je da se u ovoj zemlji politika meša u sve, pa i u fudbal, što je bio slučaj, hteli to da priznamo ili ne, i u vanrednim izborima u FS Kolubarskog okruga.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 9 sati 43 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 2 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara