Napad Valjevki (foto: Đorđe Đoković)
Napad Valjevki (foto: Đorđe Đoković)
15.11.2014, 22:07

Prvoligaši uspešni, Želja poražen

č: | fb:

Valjevski odbojkaški prvoligaši bili su večeras uspešni u utakmicama 6. kola – ŽOK Valjevo je sa 3:1 pobedilo Crnokosu iz Kosjerića, dok je muška ekipa VA 014 istim rezultatom slavila protiv Borca u Starčevu.

Valjevke su dobile sa 25:15, 23:25, 25:13, 25:23, pa se sada „lakše diše“ u nastojanjima da se na vreme obezbedi mesto u gornjme delu tabele. Ipak, u igri devojaka mladog trenera Danila Pejovića puno je oscilacija, te se moglo dogoditi da se izgubi četvrti set dobijen „na razliku“ i ode u taj brejk.

Smeč odbojkašica Crnokose

Smeč odbojkašica Crnokose (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski odbojkaši su sigurno počeli u Starčevu, kod Pančeva, i poveli sa 2:0 – 25:14, 25:22. Potom se pokazalo staro pravilo kako je to najopasniji rezultat u odbojci jer je Borac treći set dobio sa 25:15, pa je spas od gubitka boda, moguće i poraza, ipak stigao u četvrtom setu posle 25:21.  VA 014 sada dva meča igra kao domaćin, sa Jedinstvom iz Stare Pazove i Klekom.

ŽOK Valjevo - Crnokosa

ŽOK Valjevo - Crnokosa (Foto: Đorđe Đoković)

U Superligi Srbije za odbojkašice, obrenovački TENT je večeras na Ubu, pred 200 gledalaca, ugostio Lajkovčanke i slavio sa 3:0 (25:19, 25:14, 25:16 ) posle 72 minuta igre. Železničar je gajio nadu da bi mogao do bodova ali je situacija na terenu bila posve drugačija. Lajkovčanke su, čini se, „najtanje“ na dva ključna mesta u postavi – dizaču i liberu. U toj situaciji ne pomaže mnogo ni kvalitet Ivane Nešović i Tamare Rakić, nekadašnjih reprezentativki i članica Crvene zvezde iz šampionskih dana tog kluba. Sa dve pobede i tri poraza, te pet osvojenih bodova, Želja je trenutno pri dnu sredine tabele.

Sinoć, muška ekipa Spartaka poražena je u Ljigu (0:3) od vodećeg Partizana. Spartak je četvrti na tabeli sa osam bodova (tri pobede i dva poraza), iza Partizana, Zvezde i Vojvodine.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 22 sati 37 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara