Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
22.11.2014, 11:19

Želja gostuje u Valjevu

č: | fb:

Derbi poslednjeg kola jesenjeg dela Srpske lige Zapad igra se danas (13.00) u Valjevu, gde se sastaju Budućnost-Krušik i Železničar. Lajkovčani su trenutno drugi, iza nedostižne Loznice, dok Valjevci dele treće do petog mesta sa Ubljanima i Smederevcima i bodom manje od Želje, odnosno sa 10 bodova manje od Lozničana.

Budućnost-Krušik bi da pobedom završi jesenji deo takmičenja u kojem novonastali srpskoligaš, hteli to u klubu da priznaju ili ne, nije očekivao ovoliki bodovni minus u odnosu na Loznicu. Uz nekoliko remija na strani, krivac su porazi kod kuće od Zvožda iz Kučeva i Semendrije iz Smedereva, te ubedljivih 0:4 u derbiju na Lagatoru. Valjevci će igrati kompletni iako Nenad Živanović ima parne žute kartone ali može da bira da li će izostati danas ili na proleće.

Lajkovčani su lošije startovali da bi potom uhvatili ritam i dogurali u sami vrh tabele. Njihov trener Aca Lazarević za Kolubarske.rs kaže kako Želja u svakoj utakmici ide na pobedu, pa će takao biti i danas u Valjevu, a očekuje i podršku navijača. Dva Valjevca igraju za Lajkovčane, Simić i Sofronić, dok će zbog kartona izostati Dran Tomić, a Radojević i Liščević mogu da biraju da li će pauzirati danas ili u prvom kolu prolećnog dela.

Ubljani od 13.00 sati dočekuju neugodnu Semendriju u želji da novim bodovima izbore što bolji plasman. Trener Srđan Jovanović zbog kartona neće moći da računa na Bradonjića i Milojevića, a posebno zanimljiv biće duel strelaca Bobana Stojanovića (Jedinstvo) i Momića (Semendrija). Ubski napadači će imati i dodatnu obavezu da pritiskom na bekove i „štopere“ gostiju spreče ubojitu kontru Smederevaca, koji često u gol šansu dolaze posle „tropotezne kombinacije“, koja počinje dugim, preciznim pasom iz „zadnje linije“ odbrane.

Derbi „zonaša“ u Lajkovcu

U poslednjem jesenjem kolu Zonske lige Drina, komšijski derbi igra se sutra (13.00) u Lajkovcu, gde Zadrugar dočekuje OFK Osečinu. Radnički sa Petog puka gostuje vodećem FAP-u u Priboju, Ribnica danas u Mionici igra sa Rađevcem iz Krupnja, a Brezovica sutra sa Polimljem iz Prijepolja.

.Zbog parnih kartona izostaće samo Miljković iz Ribnice, dok u Brezovici vlada „žutica“ jer po dva kartona imaju Jocić, Leontijević, Radojičić i Ilić, pa će trener Zoran Pantelić morati da odluči ko će pauzirati, a ko eventualno igrati. U sličnoj situaciji su još Ašković (Radnički) i Jovanović (Zadrugar).

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...