Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2014, 20:17

Zadrugaru derbi u Lajkovcu

č: | fb:

Zadrugar je pobedomk od 2:1 (0:1) protiv OFK Osečine jesenji deo Zonske lige Drina završio na drugom mestu sa dva boda manje od jesenjeg prvaka FAP-a iz Priboja na Limu. Komšijski derbi danas su rešili Nebojša Marković i Gavrić, dok je strelac za Osečance bio Miok.

Pred 250 gledalaca viđen je fudbal za uživanje sa puno trčanja i želje za pobedom, uz sedam žutih kartona. Miok je dao „evro-gol“ za vođstvo Osečanaca u 21. minutu. U 62. izjednačio je Marković, a njegov udarc iz okreta, posle lopte primljene na grudi, „ubio je pauka“. Zadrugar je do pobede došao u 90. minutu, kada je Gavrić utrčano na prvu stativu i iskorisitio centaršut kapitena Spasića, što je donelo veliko slavlje domaćih navijača.

Uspešna jesen lajkovačkog fudbala završena je ovoga vikenda na najbolji mogući način jer je Železničar jučerašnjom pobedom u Valjevu takođe izborio drugo mesto u Srpskoj ligi Zapad. Čini se da je Zadrugar ambiciozniji od Želje, čiji čelnici tvrde da na proleće neće „juriti“ plasman u viši rang nego će se posvetiti napretku svojih mladih igrača, juniora i kadeta. Nekoliko njih igra i za Zadrugar koga znalački vodi trener Pakić. Ovo tim pre što je Loznia današnjom pobedom od 1:0 protiv Poleta u Ljubiću zadržala devet bodova prednosti u odnosu na Lajkovčane, 10 više od ubskog Jedinstva, a čak 13 više od FK Budućnost-Krušik i smederevske Semendrije.

Brezovica je kao domaćin savladala čvrst tim Polimlja iz Prijepolja sa 3:1 u utakmici u kojoj je sve bilo „otvoreno“ bezmalo do poslednjeg ninuta. Trostruki strelac za Brezovčane bio je Peca Čavič, dok je počasni gol za Prijepoljce postigao Cmiljanović. Zanimljivo je da je Čavić do petka bio povređen, sam se lečio da bi danas zaigrao i postigao het-trik!

Juče, Ribnica je u Mionici pobedila Rađevac iz Krupnja sa 2:0, dok je valjevski Radnički poražen od FAP.a u Priboju rezultatom 0:3 (0:1). FAP je prvi sa 31 bodom, Zadrugar ima 29, OFK Osečina je peta sa 23 boda. Radnički na devetom merstu sakupio je 20 bodova.  Brezovica na 11. ima 18, a Ribnica na 14. mestu (od 16 klubova) osvojila je 16 bodova.

Osečanci po svemu ne bi trebalo da brinu za opstanak, svrsishodnije je pitanje koji su im realni dometi u ovom rangu, dok će Ribnica, Brezovica, pa i Radnički, morati da se što bolje pripreme za drugi deo prvenstva Zonske lige Drina kako se ne bi preselili u niži rang, Okružnu ligu „Kolubara“.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 9 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara