FK
FK "Železničar" (foto: Sreten Pantelić)
30.11.2014, 18:11

Lajkovčani ispred svih

č: | fb:

Od klubova iz Kolubarskog okruga u srpskoligaškom i zonskom takmičenju najviše uspeha imali su lajkovački klubovi – Železničar je drugi u Srpskoj ligi Zapad, a Zadrugar drugi u Zonskoj ligi Drina. Uz rame im je ubsko Jedinstvo među srpskoligašima, dok je FK Budućnost-Krušik 2014 iz Valjeva, kakvo je zvanično ime novog kluba, četvrti uz osetan zaostatak iza Loznice, jesenjg prvaka u Srpskoj ligi Zapad.

Želja je lošije startovao, promenjen je i trener – posle odlaska Vladice Petrovića u Metalac GM vođenje kluba povereno je njegovom pomoćniku Aci Lazareviću. Uz to, usledio je peh posle prvog kola i 1:1 sa Pobedom iz Beloševca, kod Kragujevca, pa je osvojeni bod izgubljen „za zelenim stolom“ zbog toga što je, greškom klupske administracije, igrao i Šalipur iako je imao parne žute kartone.

Docnije, sve je dolazilo na svoje mesto, a u finišu jesenje sezone Lajkovčani su bili „bauk“ za sve protivnike, a posebno važne pobede bile su u Požegi i Valjevu, gde se od početnih 0:1 preokretom stizalo do sva tri boda. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Železničar, na svom terenu, jedini savladao Lozničane.

Iako u Želji za Kolubarske.rs kažu kako im je na proleće najvažnije da igraju njihovi juniori i kadeti, u Sportskom žurnalu nedavno je osvanuo tekst, kojim Lajkovčani poručuju Lozničanima da prvenstvo nije gotovo iako oni (Lozničani) imaju devet bodova prednosti. Takođe, Želja navodno merka pojačanja u svim linijama tima, a Loznica na proleće verovatnom ima i najteži raspored.

FK Jedinstvo

FK Jedinstvo (Foto: Glas Tamnave)

Jedinstvo Ub

Jedinstvo je treće zahvaljujući iskusnom Bobanu Stojanoviću, nekadašnjem „zvezdašu“ i Čačaninu, potom i Rankoviću, Rašiću, Jovanoviću... – strelcima koji su uvek mogli da daju gol, ali i da promaše prilike za koje se kaže da su stopostotne. Valjevski trener Srđan Jovanović Čobanja je, posle nekoliko godina rada u Budućnosti i Krušiku, otišao je na Ub kada je Žarko Jovanović, tadašnji trener Jedinstva, zbog napada na sudiju u prošloj sezoni bio kažnjen sa šest meseci zabrane bavljenja fudbalom.

Jovanović je prethodno bio smnjen u Krušiku, gde je tada posao dobio Jovan Stanković iz Pirota, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sa uspešnom internacionalnom karijerom i u Španiji. Jovanović svakako očekuje da još bolje nego jesenas zaigraju Petrašević, Petrović, a nisu isključena ni pojačanja.

FK Budućnost-Krušik 

FK Budućnost-Krušik (Foto: Milivoje Jovičić)

Budućnost-Krušik

Bućnost-Krušik je bolji plasman, moguće i borbu za jesenju titulu, izgubila na svom terenu posle neočekivanih poraza od Zvižda iz Kučeva 0:2, smederevske Semendrije 3:4 i Železničara 1:2. Takođe, Loznica je u derbiju na Lagatoru slavila sa 4:0, a mršav rezultatski učinak bio je i na gostovanjima u Ljubiću, Topli, Aranđelovcu.

Posebna muka bila je neefikasnost napadača na nekoliko utakmica zaredom bez gola iz igre, potom brzo primanje golova u Valjevu, ali i Loznici, te „žutica“ zbog koje je ekipa često igrala u izmenjenom (prinudnom) sastavu. Slaba je uteha to što je Filip Rajevac u vrhu vodećih strelaca jeseni, što je Pobedi u Valjevu dao četiri gola, kada je promašio neke prilike na utakmicama koje su izgubljene.

Predsednik klupske skupštine Borisav Radojičić, čovek sa dovoljnim iskustvom privrednika i političara, najavljuje analizu rada i rezultata, te dalju konsolidaciju novoformiranog kluba. On je i garant da novih pogubnih eksperimenata neće biti, pa mu se može verovati kada kaže, da parafraziramo, kako će rezultata biti kada se za to stvore potrebni preduslovi, te da ni pojačanja Valjevcima, koji su sada u drugim klubovima, nisu nemoguća. Podsećanja radi, Sofronić i Simić su u Lajkovcu, Janković u Loznici, Petrašević, Petrović, Tadić, Tešić, Soldatović na Ubu...

Dve grupe „zonaša“

U Zonskoj ligi Drina, Zadrugar iz Lajkovca i OFK Osečina su u vrhu tabele, Radnički sa Petog puka, Brezovica i mionička Ribnica boriće se na proleće za opstanak. Radnički je oscilirao uprkos solidnom igračkom kadru i treneru Raši Markoviću. Liga je ujednačena, niko se unapred ne predaje, a tek je u drugom delu takmičenja sve moguće (ma šta to značilo).

Brezovica se stabilizovala dolaskom Zorana Pantelića za trenera, Mioničani po običaju najviše lutaju, pa je Zorana Nenadovića zamenio Žarko Jovanović sa Uba.

Zadrugar ima ambicija da „juri“ vodeći FAP iz Priboja na Limu, a razlika od dva boda nije nedostižna. OFK Osečina će nastojati da se dobrim igrama održi u vrhu, što bi bio veliki uspeh kluba koji se u Zonskoj ligi našao zahvaljujući fuziji Budućnsoti i Krušika.

Zanimljivo je i to da „zonaši“ Kolubarskog okruga imaju jednog – dva izrazita strelca: Marković, Jerinić i Gavrić u Zadrugaru, Čavić i Milanović u Brezovici, Miok u OFK Osečini, Simović u Ribnici, Đukić u Radničkom...

Treneri svih ovih ekipa morali bi da se pozabave disciplinom jer su zbog žutih, pa i crvenih kartona bivali osujećeni u nastojnjima da na teren uvek izvedu najboljih 11.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 5 sati 5 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar