"Makazice" Rajevca (foto: Đorđe Đoković)
17.12.2014, 13:00

Spremaju se transfer liste

č: | fb:

Posle jesenjeg dela u Srpskoj ligi Zapad klubovi iz Kolubarskog okruga analiziraju učinak, planiraju budžete, razmišljaju o pojačanjima ali i o otpuštanju onih koji nisu ispunili očekivanja (ili su preskupi)... Lajkovački Železničar je u samo finišu izbio na drugo mesto, iza Loznice, koji svi već vide u Prvoj ligi s obzirom na prednost od devet do 13 bodova u odnosu na najbliže pratioce. Uz to, Loznica je dobro organizovan klub u kojem se ništa ne prepušta slučaju, pa je gotovo iluzorno očekivati da bi „zeleni sa Lagatora“ tek tako prvo mesto prepustili drugom ukoliko zaista žele, a žele, plsman u viši rang.

Ubsko Jedinstvo je treće, što je, uprkos minusu od deset bodova, posve korektan rezultat novajlije koji se višeg ranga domogao posle fuzije valjevskih klubova Budućnosti i Krušika. Valjevci su četvrti sa – 13 u odnosu na Loznicu (25 – 38), a isti broj bodova ima i smederevska Semendria. Za njima bod zaostaje Rudar iz Kostolca, dva Sloga iz Požege, tri kragujevačka Šumadija, a četiri Zvižd iz Kučeva.

Trener Slaviša Božičić

Trener Slaviša Božičić (Foto: Đorđe Đoković)

Resetovanje

Pred klupskim čelnicima u FK Budućnost-Krušik, koje finansijsku situaciju drži pod kontrolom, već je bio izveštaj trenera Slaviše Božičića, koji je ekipu preuzeo posle fuzije, na tri sedmice do početka takmičenja. Pretpostavljamo da nema preverlikog zadovoljstva pred istinom da su bodove iz Valjeva odneli Zvižd, Semendria i Železničar, da je derbi u Loznici izgubljen posle 24 minuta igre i 0:2 (na kraju je bilo 0:4), da su tanke igre donele mršave rezultate na pojedinim gostovanjima ili tesne pobede uz dosta sreće...

Takmičarske ambicije svedene su u sferu realnog, prioritet je, ako smo razumeli, dalja konsolidacija kluba i ekipe, koja bi, eventualno u sezoni 2015/2016. mogla da konkuriše za plasman među prvoligaše.

Na transfer listi su, kako saznajemo, Nešić, Maksimović, Trifunović... Najbolji strelac Filip Rajevac bi, navodno, mogao da ode u Gornji Milanovac i Metalac, koji vodi Vladica Petrović Struja. Radi se na povratku u klub Simića, Isidorovića, Đukića... Niko ne pominje Sofronića i Simića (sada u Železničaru), Jankovića (u Loznici), Petrovića, Petraševića ili Soldatovića (trenutno na Ubu). Novina je i to što će trener Božičić preuzeti koordinaciju rada sa mlađim selekcijama, kako bi se uspostavio neophodan jednoobrazan sistem treninga i obuke u devet takmičarskih ekipa Škole fudbala.

U lajkovačkom Želji i imaju (kako se pojavilo u beogradskim medijima) i nemaju (kako je rečeno Kolubarskim.rs) ambicija da se sa Lozničanima „jure“ za prvo mesto i plasman u Prvu ligu. Za drugu opciju rezon je jednostavan – bolje je da igraju lajkovački juniori i kadeti nego da se bori za to da se među prvoligašima bude „topovska hrana“.

O pojačanjima se, ipak, razmišlja. Nije isključeno da se iz gradskog „zonaša“ Zadrugara eventualno vrati neko od Željine dece, napadač Nikola Marković ponajpre. Trener Aca Lazarević, koji polaže ispite kako bi dobio neophodnu licencu za vođenje ekipe, kaže kako iz Želje neće otići niko.

Jedinstvo: Železničar

Jedinstvo: Železničar (Foto: Zoran Lazarević)

„Mirna svlačionica“

Ubljane vodi Srđan Jovanović Čobanja iz Valjeva, koji je posle rada u Školi fudbala Budućnosti nekoliko sezona vodio Krušik. Jedinstvo je preuzeo posle suspenzije Žarka Jovanovića. U razgovoru za Kolubarske.rs kaže da je zadovoljan učinjenim, hvali angažovanje predsednika Radovana Puletića i sekretara Bana Matića, nejasna mu je slaba poseta...

Prvi strelac bio je iskusni Boban Stojanović, koji je od osam golova četiri dao sa „bele tačke“, jedan iz slobodnog udarca, a tri iz igre. Trener Jovanović hvali Rankovića, velikog znalca, bez obzira na to što je u finišu „pao“ pritisnut problemima sa sanacijom poplavljene kuće u Obrenovcu, gde živi. Jedinstvo je, veli, moglo da slavi i u Loznici jer je Jovanović u finišu promašio „zicer“ kod 0:0 da pi poitom Trebovac kaznio taj kiks. Priznaje da je realizacija šansi problematična, odnosno da je Budućnost-Krušik najbolju igru u polusezoni pružio na Ubu.

Srđan Jovanović

Srđan Jovanović (Foto: Đorđe Đoković)

I Jedinstvo, saznajemo, sprema transfer listu zbog toga što ima igrača van Uba, koji dosta koštaju u ovoj besparici. Ko će eventualno doći neće da kaže, a indikativno je njegovo pitanje: „Šta kaže Aca (Lazarević), niko neće od njega iz Lajkovca?“. U Želji igra nekoliko momaka sa Uba od kojih je golman Jovanović možda i najbolji u Srpskoj ligi Zapad. Srđan Jovanović  se posle četiri odigrana kola odrekao „razmaženih“ pojedinaca, koji su želeli da budu „gazde“. Pojedinci su tada „preživeli“ ali se svoj odnos prema ekipi i obavezama bitno korigovali, pa je i „mirna svlačionica“ imala uticaja na jesenje rezultate.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 5 sati 2 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 5 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara