Najmlađi učesnici Svetosavske trke (foto: Đorđe Đoković)
Najmlađi učesnici Svetosavske trke (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2015, 15:33

Pobednici Uroš Kutlešić i Sonja Stolić

č: | fb:

U Valjevu je danas održana 17. Svetosavska ulična trka na kojoj su pobedili Uroš Kutlešić iz Užica kod seniora i Sonja Stolić iz Leposavića kod seniorki. Ukupno je bilo preko 200 učesnika u obe konkurencije, od najmlađih do pripadnika Vojske Srbije i MUP-a.

Sonja Stolić ulazi u cilj

Sonja Stolić ulazi u cilj (Foto: Đorđe Đoković)

Kod seniora, drugi je bio Saša Stolić iz Leposavića, a treći Milan Mitrović, Ubljanin koji trči za AK Šabac. Među seniorkama, druga je Jagoda Zečević iz Šapca, a treća Teodora Simović iz Novog Pazara.

U juniorskoj konkurenciji, najuspešniji su bili Miloš Mitrović (Šabac), Žarko Novaković (Maratonac, Ub) i Haris Ajdarević (Novi Pazar) u muškoj, odnosno Elvedina Zornić (Novi Pazar), Tamara Mićević (Užice) i Milica Golubović (Crvena zvezda) u ženskoj konkurenciji.

Najbolji vojnici bili su Aleksandar Milosavljević iz Kraljeva, Miroslav Marković (Topčider) i Toma Kalezić iz Beograda, dok su najbolji policajci bili Miloš Raičević (PS Stari grad, Beograd), Darko Antić (Žandarmerija) i Josip Josipović (SSP Valjevo).

Pripadnici Policije i Vojske Srbije

Pripadnici Policije i Vojske Srbije (Foto: Đorđe Đoković)

Svima njima, kao i pobednicima u ostalim trkama, od osnovaca do srednjoškolaca, pripale su prigodne nagrade organizatora. Trčalo se ulicama, Karađorđevom, Sinđelićevom, Dr Pantića i Vuka Karadžića, što je, po običaju, dovelo do saobraćajnog kolapsa u centru grada.

Trku je svojevremeno pokrenuo sada pokojni Aca Milovanović, čiji je memorijarl danas trčan, kao i memorijalna trka posvećerna pokojnom Neši Kuzmanoviću, dugogodišnjem prtedsedniku Saveta i Organizacionog odbora Svetosavske trke.

Uz Grad Valjevo i AK Metalac (tehnički organizator) manifestaciju je pomogla i Valjevska eparhija SPC.

Najbolji seniori

Najbolji seniori (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno