Partizan - Sloga (foto: Đorđe Đoković)
Partizan - Sloga (foto: Đorđe Đoković)
06.02.2015, 22:12

Sutra u finalu: Metaloplastika – Partizan

č: | fb:

U finalu 4. rukometnog „Memorijala Nikola Jevremović Gužva“, sutra od 19.00 sati, u Hali sportova igraju superligaši, šabačka Metaloplastika i beogradski Partizan. U utakmici za treće mesto, od 17.00 sati, sastaće se valjevski Metalac i Sloga iz Požege. Rezultati večerašnjih polufinalnih utakmica: Metalac-Metaloplastika 14:23 (10:9), Partizan-Sloga 32:29 (16:10).

Šapčani su protiv domaćina pobedu obezbedili u drugom poluvremenu, kada su „dodali gas“ posle „vakele“, koju im je u svlačionici održao njihov trener Slavko Novaković. Dobra odbrana donela im je seriju od 5:0 za vođstvo od 14:11 i pitanje pobednika bilo je rešeno.

Metalac - Metaloplastika

Metalac - Metaloplastika (Foto: Đorđe Đoković)

Najefikasniji kod Metaloplastike bili su Ostojić 3, Palević i Obradović po 4, te Marković 6. Kod Metalca, Lukić je bio strelac pet golova, kapiten Radojičić 3, Mucić 2, dok je Đorđević imao osam odbrana. Debitovali su Pantelić iz Partizana i Marković iz Kolubare, a Nenadić, takođe iz Lazarevca, izostao je zbog povrede.

Partizan se namučio sa borbenim i upornim Požežanima, jesenjim prvakom Super B lige Srbije u kojoj igra i Metalac. Crno-beli su „pali“ u drugih 30 minuta, pa je Sloga u nekoliko navrata sustizala prednost (poslednji put u 52. minutu pri 24:26) i pretila preokretom. Ipak, odlučili su kvalitet i superligaško iskustvo Beograđana. Sloga je zamenila Crvenu zvezdu, branioca pehara, koja je sinoć otkazala zbog velikog broja povređenih i bolesnih igrača.

Slogu je predvodio levoruki bek Milan Vučićević Tučkin, koga je Gužva kao dečaka doveo 1996-te iz Lazarevca pošto su mu obe sestre, Danijela i Jasmina, već igrale odbojku u Valjevu, kod Milana Koraća. Put ga je docnije odveo u Metaloplastiku, Lovćen sa Cetinja, pa u Sloveniju, Španiju... Bio je i jugoslovenski reprezentativac.

„Gužva? Takvih trenera danas nema! Došao je kod mojih roditelja sa Vojom Andrićem Mađarom, a nadimak mi je dao po tada čuvenom ruskom beku Tučkinu. Otkud u Požegi? Žele u Superligu Srbije, trener Laković dobro radi, zvali su me da im kao iskusan igrač pomognem“, rekao je Vučićević večeras Kolubarskim.rs prijatno iznenađen da smo ga prepoznali i u osnovi znali njegovu rukometnu priču.

Milan Vučićević Tučkin u akciji

Milan Vučićević Tučkin u akciji (Foto: Đorđe Đoković)

Vučićević je igrao samo u napadu, postigao je 6 golova. Nenad Gojković bio je strelac 9, a Laković 4. Kod Partizana, najefikasniji su bili Sretenović 6, Radojković 5 i Mršulja 4, dok je golman Ćućuz u prvom poluvremenu imao 10 odbrana. Crno-bele kao trener vodi bivši reprezentativac Nenad Maksić.

Najbolji sportista Valjeva bio je 1983. i 1985. godine.

Specijalni žiri, u kojem su Guživni saigrači i grači Petar Fajfrić iz Šapca i Drahan Vasiljević i Slobodan Nenadović iz Valjeva, proglasiće sutra najbolje pojedince 4. rukometnog „Memorijala Nikola Jevremović Gužva“.

Nikola Jevremović (1951-2010) igrao je u Metalcu, Crvenoj zvezdi i Metaloplastici, a pored tih klubova trenirao je i Partizan, Pelister (Bitolj), Crvenku, Jugović (Kać), Fidelinku (Subotica), Berane, Budućnost (Podgorica)... Vodio je i juniore Srbije i Jugoslavije sa kojima je osvajao medalje na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima.

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 18 sati 43 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 5 komentara

Pokret sad (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 22 minuta

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 20 minuta

Uhapšen osumnjičeni za provalu i krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N. R. (1979) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.