Rukometaši Metaloplastike sa peharom (foto: Đorđe Đoković)
Rukometaši Metaloplastike sa peharom (foto: Đorđe Đoković)
07.02.2015, 21:57

Metaloplastika, treći put pobednik

č: | fb:

Šabačka Metaloplastika po treći put je pobednik rukometnog „Memorijala Nikola Jevremović Gužva“ posle uspeha u večerašnjem finalu, protiv Partizana, sa 29:28 (15:14). Treće mesto osvojila je Sloga iz Požege, koja je pobedila domaći Metalac sa 26:25 (13:16). Prelazni pehar Šapčanima je predao Jovan Jevremović, Gužvin sin.

Za najboljeg igrača proglašen je Vanja Ilić (Partizan), najbolji golman bio je Darko Arsić (Metaloplastika), a najbolji strelac (po nama i najbolji igrač) Nemanja Obradović (Metaloplastika) sa 14 postignutih golova. Najuspešniji trener bio je Slavko Novaković (Metaloplastika). Odluke je doneo žiri sastavljen od Gužvinih saigrača i igrača, valjevskog zeta Petra Fajfrića, te Dragana Vasiljevića i Slobodana Nenadovića.

Metaloplastika - Partizan

Metaloplastika - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

Šapčani su sa crno-belima odigrali borben derbi. Tri gola prednosti obezbedili su između 41. i 45. minuta, kada su od 20:20 poveli sa 23:20. Partizan je slično uzvratio između 51. i 54. minuta igre, kada je od 25:27 imao 28:27. Ipak, odluka o pobedniku pala je u žestokom finišu u kojem je ključni loptu, čini se, „ukrao“ Petrović, neobično borben i inteligentan igrač, koji se nije upisao u listu strelaca.

Najefikasniji u Metaloplastici bili su Obradović 10, Marinović i Ostojić po 5, a kod Partizana – Pavić 7, Ilić 6, Sretenović i Kukić po 5. Za Šapčane igraju i dva Valjevca, pivotmen Jevtić 4 i bek Milovanović 1. Pred oko 500 gledalaca sudili su Branislav Nenadić i Darko Stefanović, koji su doizvoljavali stalne prigovore trenera Novakovića, usput sklonog „pedagogiji“ u opštenju sa svojim igračima. Metaloplastika je delovala kao trenutno pripremljenija i uigranija ekipa.

Metalac - Sloga

Metalac - Sloga (Foto: Đorđe Đoković)

U utakmici za treće mesto Sloga je bila bolja za gol u završnici u kojoj su valjevski rukometaši, što su u prvom poluvremenu imali i četiri gola prednosti, načinili nekoliko grešaka i bespotrebnim gluposti, koje su arbitri Dauti i Kolavčić kažnjavali, pa je bilo protesta igrača i „klupe“ Metalca. To se posebno odnosi na treće isključenje Mucića, što mu je donelo diskvalifikaciju, kao i na potom nedosuđenu kaznu jednom od igrača Sloge posle grubog starta na Čuturi.

Kod Metalca, najviše golova postigao je Lukić (7), Mucić je dao 5, Radojičić 4, a N. Jokanović 3. Najefikasniji u Slogi bili su Vučićević 5, Laković, Pavlović i Gojković po 4, Krsmančić i Andrejević 3.

Metaloplastika - Partizan

Metaloplastika - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

Oba dana utakmice „Gužvinog memorijala“ prenosio je VTV, a RTS je snimao finalni susret. Njihovo uobičajeno baškarenje na platou za kamere, gde su smestili i komentatora Nedeljka Kovinjala sa svitom, ugrozio je rad VTV-a i Marša, što je dovelo do opravdanog protesta kolega.

Nikola Jevremović Gužva (1951-2010) bio je istaknuti igrač i trener Metalca, Crvene zvezde i Metaloplastike, ali i uspešan stručnjak u Partizanu, Pelisteru, Crvenki, Jugoviću, Fidelinki, Beranama, podgoričkoj Budućnosti. Bio je i trener srpskih i jugoslovenskih juniorskih selekcija, a za najboljeg sportistu Valjeva biran je 1983. i 1985. godine.

 

 

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 13 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...