Dobitnici priznanja (foto: Đorđe Đoković)
Dobitnici priznanja (foto: Đorđe Đoković)
23.02.2015, 21:30

Najviše priznanja u KK Metalac

č: | fb:

Na večerašnjoj sednici Skupštine Gradskog sportskog saveza proglašeni su najbolji sportisti Valjeva u 2014. godini. Između 23 predloga izabrano je sedam laureata, dok predloga za najbolju sportistkinju nije bilo.

Najviše priznanja otišlo je u KK Metalac (osnovan 1948), koji je najbolji sportski kolektiv. Vladimir Đokić (1971) je najbolji trener, dok je dr Boško Đukanović najbolji sportski radnik. Zbog zauzetosti, dr Đukanović nije večeras bio u Svečanoj sali Valjevske gimnazije, pa će mu priznanje biti uručeno na utakmici redovnog kola ABA lige, protiv zagrebačke Cibone, koja je na programu 2. marta (20.30) u Hali sportova.

Najbolji sportista je pivotmen Ivan Radojičić (1983), kapiten ORK Metalac, najbolji mladi sportista je Nikola Pavlović (1995), srednji bloker VA 014, a najbolja mlada sportistkinja Milica Ristić (2003), članica Plivačkog kluba „Valis“.

Nagradu za životno delo dobio je Slobodan Lazić Cimer (1941), bokser i boksreski trener, sada predsednik BK Metalac. U valjevskim klubovima Radnički i Metalac, odnosno beogradskom Partizanu, boksovao je od 1957. do 1973. godine – u 297 borbi zabeležio je 240 pobeda. Najveći trenerski uspeh su mu medalje jugoslovenskih reprezentativaca sa Olimpijade u Los Anđelesu.

Nagrade najboljima uručili su bivši sportisti, sada treneri i sportski radnici  - Radomir Simić, Slobodan Jokanović, Novka Savić, Branislav Kovačević, Milan Korać, Radovan Terzić. Nagradu dr Bošku Đukanoviću uručiće Vojislav Andrić. Večerašnji svečani deo sednici Skupšrine GSS vodili su gimnazijalci Milica Đurić i Vukan Arsenijević.

Tradicija izbora najboljih sportista Valjeva (nekada i Valjevskog kraja) duga je preko 60 godina – skoro pet decenija radili su to novinari sportskih redakcija nedeljnika Napred i Radio Valjeva, potom zajedno sa SOFK-om (ili SIZ-om fizičke kuture), da bi poslednjih godina praksu izbora najboljih nastavila Komisija za sport SO Valjevo, a sada obnovio Gradski sportski savez.

Skupština Sportskog saveza Valjeva

Skupština Sportskog saveza Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

Večerašnja Skupština GSS Valjeva imala je i radni deo. Usvojeni su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju za 2013. i 2014. godinu, kao i program aktivnosti u 2015. godini. Najzanimljiviji deo bio je predlog da se pokrene inicijativa, ako treba i kod Ministarstva prosvete Srbije, za korišćenje školskih sportskih sala i terena za rad sa mlađim selekcijama uz napomenu kako je neophodno osmisliti model da bi direktori osnovnih i srednjih škola bili zaštićeni, a ne, kao sada, „između čekića i nakovnja“.

Takođe, traženo je da GSS Valjeva osmisli program korišćenja balona na olimpijskom bazenu u SRC „Petnica“ e da bi njegovo podizanje imalo pun smisao. Rečeno je da bi „istu blagodet“, uz gradsku, morala da imaju i seoska deca, a krajnji rezultat bio bi „progon“ neplivača iz Valjeva i okoline.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 10 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara