Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2015, 12:24

Valjevkama dva boda iz Kosjerića

č: | fb:

ŽOK Valjevo osvojio je dva važna boda na gostovanju u Kosjeriću, gde je u prvoligaškoj utakmici savladao domaću Crnokosu sa 3:2 (19:25, 25:14, 25:22, 22:25, 15:6). Valjevke su posle preokreta od 0:1 u 2:1 možda mogle osvojiti i treći bod, što bi verovatno značilo obezbeđen opstanak u Prvoj ligi, ali je Crnokosa ipak izborila taj-brejk, koji je pripao devojkama trenera Stevana Ljubičića, Kosjerca, koji je Crnokosu već vodio. U narednom kolu, ŽOK Valjevo dočekuje Srem iz Sremske Mitrovice.

Na gostovanju Crvenoj zvezdi u Beogradu, Spartak je u Superligi Srbije poražen 0:3 (21:25, 18:25, 20:25) posle 71 minuta igre oslabljen izostankom „dizača“ Veljovića i prvog „libera“ Smiljanića. Jedino vođstvo Ljižani su imali u trećem setu (9:6), a poene su im doneli Perić i Stevanović po 9, Radosavljević 8, Glavinić 5, Munćan 3, Dojčilović 2 i Simić 1.  Spartak je šesti sa 19 bodova, a u narednom kolu dočekuje trećeplasiranu novosadsku Vojvodinu.

Odbojkašice Železničara večeras od 20.00 sati igraju sa Radničkim u Beogradu utakmicu 17. kola Superlige Srbije, koje će u poslednjem kolu biti domaćin pančevačkom Dinamu sa kojim se bore za šestu poziciju i mesto u plej-ofu.

Muška ekipa VA 014 u dvorani na Studentu (19.00) dočekuje Borac iz Starčeva, kod Pančeva, ekipu koju je savladala u prvom delu takmičenja u Prvoj ligi.

U Drugoj ligi Centar za odbojkašice, Ubljanke su u 10. kolu pobedile beogradski Poštar sa 3:0, dok je Spartak poražen od Šumadije (Aranđelovac) u Ljigu sa 1:3. U 11. kolu, ovoga vikenda, Ubljanke su gosti Sterije u Beogradu, a Spartak putuje u Smederevo.

U Međuregionalnoj ligi Valjevo-Šabac, ŽOK Srbijanka 014 čuva vođstvo na tabeli uprkos poraza od Jedinstva u Malom Zvorniku (1:3), što je jedini kiks do sada. Posle pobeda protiv Ribnice (Mionica) i Jedinstva (Vladimirci), Valjevke su sinoć kao domaćini dobile i Tamnavu iz Koceljeve sa 3:0. Uz Srbijanku 014 nadu da bi mogle da se eventualno nađu u višem rangu gaje još devojke iz Malog Zvornika gaji još i šabački Zaslon.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 17 sati 25 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 10 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara