Slavlje nakon pobede (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje nakon pobede (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2015, 21:43

Želja i Spartak u plej-of sa šeste pozicije

č: | fb:

Večeras je okončan ligaški deo prvenstva u Superligi Srbije. Odbojkašice Železnilara i odbojkaši Spartaka startuju sa šeste pozicije – Lajkovčanke će igrati protiv Crvene zvezde, a Ljižani sa Vojvodinom.

Železničar je večeras pobedio Dinamo iz Pančeva sa 3:0 (25:18, 25:23, 25:18) za 73 minuta igre. Meč je „prelomljen“ u drugom setu, koji su Lajkovčanke dobile „na razliku“. Po 13 poena Želji su donele Rakić i Isailović, 14 je dodala Lazarević, 12 Tešanović, 11 Vojinović, a 8 poena Stojković.

U ligaškom delu, Crvena zvezda je bila uspešnija od lajkovačke „dizelke“. Železničar se šestim mesto izborio za učešće na Balkanskom kupu, a Lajkovac je zainteresovan da u novoj sportskoj dvorani bude domaćin tog međunarodnog takmičenja.

Spartak je kao domaćin večeras poražen od Vojvodine – 0:3 (17:25, 21:25, 23:25) za 66 minuta pred 150 gledalaca. Iako je 19 bodova na kraju sakupila i Inđija, Ljiđani su zadržali šesto mesto, a u plje-ofu igraće sa večerašnjim rivalom, višestrukim državnim prvakom i aktuelnim osvajačem Kupa.

Najefikasniji u Spartaku bili su Perić, Radosvaljevi i Dojčilović, a kod Novosađana se  istakao Milan Katić, kome je večeras uručeno priznanje kao najboljem igraču u februaru.

ŽOK Valjevo - Srem

ŽOK Valjevo - Srem (Foto: Đorđe Đoković)

ŽOK Valjevo je sa 3:0 (25:12, 25:23, 27:25), kao domaćin, savladao solidnu ekipu Srema iz Sremske Mitrovice i po svoj prilici prebrinuo brige o opstanku u Prvoj ligi Srbije iz koje će na kraju takmičenja u niži rang morati četiri ekipe. Rezultatski gledano, meč je bio neizvestan do kraja iako su Valjevke prvi set dobile lako i ubedljivo.

Muška ekipa VA 014, takođe u Prvoj ligi, sutra od 17.00 sati gostuje Jedinstvu u Staroj Pazovi, gde će imati priliku da eventualno prekine niz od tri poraza uslovljen i nepovoljnim zdravstvenim biltenom u ekipi.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati 47 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...