Metalac - Vrbas (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Vrbas (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2015, 21:10

Pun revanš Vrbasu

č: | fb:

ORK Metalac se večeras u Hali sportova revanširao Vrbasu za startni poraz u Super B ligi Srbije – 32:28 (17:16). Gosti su došli bez najiskusnijih, sa tri golmana i osam igrača, ali su pružili solidan otpor.

Štaviše, vodili su sa 11:8 i 12:9, a Valjevci su u 25. minutu preokrenuli u 20:19. U drugom poluvremenu činilo se da utakmica rezultatski „poerlomljena“ kada je ORK Metalac posle 20:19 poveo sa 25:19. Đorđević je odlično branio (ukupno 15 odbrana), proradila je kontra, bilo je i „suvih listova“ (posebno lep bio je Čuturin).

U finišu, međutim, posle vođstva od 30:24, valjevski rukometaši se opuštaju, gosti smanjuju na 27:30, a onda maše kontru i još neke izgledne situacije, opet zahvaljujući odbranama Đorđevića, pa planirani bodovi bivaju uknjiženi.

Kod domaćih, dopao se novajlija Pantelić, dok je Nenadić malo igrao pošto očito nije spreman zbog povrede noge i nedovoljnog treninga. Marković je bio na probi ali nije zadovoljio, a Mitrović, takođe Lazarevčanin, ipak je odlučio da ostane u Kolubari. Iz ORK Metalca na polusezoni otišli su Andrejević u Slogu (Požega) i Ranković u matični klub Šamot iz Aranđelovca.

Metalac - Vrbas

Metalac - Vrbas (Foto: Đorđe Đoković)

Beležimo i to da večeras nije bilo ozvučenja jer je novo klupsko rukovodstvo angažovalo novu ekipu, koja nije bila kompletna, pa će delegat Desimir Vuković to verovatno notirati u zapisniku zbog čega sledi kazna! A ORK Metalac ionako ima dovoljno finansijskih problema kao sirotinjski klub, koji nikada nije bio miljenik grada bez obzira na to što je iznedrio i nekoliko doktora nauka!

ORK Metalac: Đorđević, Radojičić 4, N. Jokanović 2, Jevremović, Lukić 8, Krunić 1, Pantelić 3, Čutura 8, Nenadić, Mucić 6, Pantić, Jovanović, Grujičić, Đerić, Vranić.

Vrbas: Vlaisavljević, Klasan, Samardžić 5, Martin Kilibarda 4, Bosančić 6, Graozdanić 6, Marković 1, Šajin 6, Matija Kilibarda, Jurakić, Đukić.

Korektno su sudili Blagojević i Đokić.

Metalac - Vrbas

Metalac - Vrbas (Foto: Đorđe Đoković)

ORK Metalac je šesti među 12 ekipa sa 16 bodova, koliko ima i Vrbas na trećem mestu. U 13. kolu, Valjevci igraju sa Mokrom Gorom u Zubinom Potoku, ekipom koaj je večeras iznenadila Moravu u Velikoj Plani.

 

 

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 31 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 20 sati 38 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 19 sati 46 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara