Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2015, 16:45

Želja dobio derbi

č: | fb:

Železničar je danas u Lajkovcu pobedio Jedinstvo sa 3:1 (0:0) u komšijskom derbi drugog kola nastavka prvenstva u Srpskoj ligi Zapad. Strelci su bili Matić, Marković i Sofronić za Želju, a Petrašević za Ubljane, koji su se dobro držali do 1:1. Potom je Jedinstvo propustilo svoje prilike, što su Lajkovčani znalački kaznili. U prvom poluvremenu, penal za Želju promašio je iskusni Paunović. Ubljani su, ako je to uteha, igrali bez Stojanovića, Marjanovića, Soldatovića i Andrića.

Lajkovčani su u prvom kolu nastavka, protiv Pobede u Beloševcu, igrali 0:0, a imali su prilike za sva tri boda. Doduše, njihov golman I. Jovanović odbranio je jedanaesterac!

Na gostovanju u Raški, FK Budućnost-Krušik je danas odigrao 0:0 u utakmici sa malo pravih šansi za golove. Ipak, Glavonjić i Đorđević kod domćih, a S. Ilić i Kosić kod Valjevaca mogli su da reše meč ali su golmani Vojisavljević i Glkčević bili na visini zadatka. Trener valjevskih fudbalera Dejan Nikolić je, bez Raševića i Gentića, uspeo da postavi igru koja je bila bolja od one na utakmici sa Jošanicom. Kosić je igrao prvo beka, pa u špicu, a povređenog Đurića zamenio je Milinković.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić (Milošević), Stevanović, A. Ilić, Đermanović – Jevtić, Čočović, Đurić (Milinković), Stjelja – Nešić (Đorđević), A. Ilić.

Lider iz Loznice igrao je 0:0 u Sm. Palanci, pa opet ima devet bodova više od Želje. Slede Ubljani, Smederevci, Valjevci, Kostolčani...

Osečanci zaustavili FAP

U derbiju 2. kola nastavka Zonske lige Drina, OFK Osečina je na svom terenu zaustavila lidera iz Priboja na Limu sa 2:1 (2:0). Mitrović i Pavlović bili su strelci za domaće, a Spahić za FAP. Viđen je dobar fudbal, a OFK Osečina je i u prvom delu prvenstva jedina neporažena napustila stadion u Priboju!

OFK Osečina - FAP

OFK Osečina - FAP (Foto: Dragan Savić)

Brezovica je sa Sevojnom odigrala 2:2 iako je golovima Brankovića i Čavića vodila sa 2:0. Isplatila se upornost gostiju, a strelci za Sevojno bili su Nedeljković i Božović. Prošlog vikenda, Brezovica je kao domaćin poražena 0:1 od Sloge iz Bajine Bašte.

Zadrugar je danas poražen od Polimlja u Prijepolju 1:3 (0:3). Čitava priča bila je gotovo za 27 minuta, a gol utehe postigao je Ilić u 51. minutu igre. Uz mršavih 0:0 na startu, u Lajkovcu, „zeleni“ kao da gube korak u borbi za sam vrh.

 

Radnički je preokretom pobedio Ribnicu sa 2:1. Mioničani su poveli golom Cvetkovića, dok su golove za zonaša sa Petog puka juče postigli Cvetković i Gošić.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 21 sati 46 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 47 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...