Rukomet (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Rukomet (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2015, 19:38

Uspeh valjevskih ekipa

č: | fb:

ORK Metalac je pobedio večeras Moravu iz Velike Plane sa 32:28 (14:11), u derbiju kola Super B lige Srbije. Razliku za domaće rukometaše u neizvesnoj utakmici držao je golman Đorđević sjajnim odbranama, posebno u prvom poluvremenu, odnosno raznovrstan napad, koji je omogućavao očuvanje prednosti o dva do četiri gola. Osnovni utisak je da su valjevski rukometaši kompaktniji kao ekipa, a posebno su bolje obučeni u igri „jedan na jedsn“ pred oba gola.

Uz Đorđevića valja pohvaliti i Lukića, čiji je „suvi list“ bio nerešiva enigma za golmane gostiju, odnosno kapitena Radojičića, koji je izgarao na terenu, što je za posledicu imalo tri isključenja na po dva minuta i automatsku diskvalifikaciju u 51. minutu igre. Treneri Sl. Jokanović i Milojević nadmudrivali su se u varijantama igre u odbrani, a valjevski stručnjak je i na tom planu dobio „diskusiju“.

ORK Metalac: Đorđević, Radojičić 9, N. Jokanović 1, Jevremović, Lukić 7, Krunić, Pantelić 1, Čutura, Nenadić 7, Mucić 5, Pantić, Jovanović 2, Antonijević, Grujičić, Jelić, Đerić.

Kod gostiu, najefikasniji su bili Radojević, Rakić i Avramović sa po pet postignutih golova. Sudili su Nenadić i Stefanović, delegat je bila nekadašnja reprezentativka Milena Delić.

ŽOK Valjevu bod protiv Zrenjanina

U poslednjem kolu Prve lige pred svojim navijačima ŽOK Valjevo je poražena od vodećeg Zrenjanina 2:3 (17:25, 25:21, 25:22, 15:25, 14:16) ali i osvojile bod, koji ih je zadržao pri vrhu tabele. Prilika za pobedu, u meču dostojnom derbija, propuštena je u četvrtom setu već posle startnih 0:8, ali i u taj brejku – posle vođstva od 9:6 valjevske odbojkašice dozvoljajavju preokret u 9:12, pa 12:14, a na 14:14 gošće osvajaju dva pobedonosna poena.

 

Na taj način prekinut je niz od sedam pobeda Valjevki, a efikasnom igrom isticale su se Kmezić kod domaćih, odnosno Pilipović kod gostujućih odbojkašica. Klupsko rukovodstvo je posle utakmice devojkama priredilo zajedničko druženje. U poslednjem kolu, ŽOK Valjevo igra u Jagodini.

 

Beležimo i to da je muška ekipa Spartaka završila takmičenje u plej-ofu Superlige Srbije, posle dva poraza u četvrtfinalu od novosadske Vojvodine od po 0:3, a trener Bogdan Veličković smatra kako je ovo bila možda i najbolja sezona Ljižana.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 16 sati 59 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 48 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.