Detalj iz igre (foto: Đorđe Đoković)
Detalj iz igre (foto: Đorđe Đoković)
04.04.2015, 18:01

Prvenci Valjevaca i Ubljana

č: | fb:

U trećem kolu nastavka takmičenja u Srpskoj ligi Zapad prve pobede ostvarili su Budućnost-Krušik i Jedinstvo pred svojim navijačima, dok je Železničar poražen u Smederevu.

Valjevci su savladali Šumadiju iz Kragujevca sa 2:0, golovima Gentića u prvom i Stefana Ilića u drugom poluvremenu. Bila je to nagrada za strpljivu igru, uz napomenu da su iskorišćene dve od nekoliko poluprilika. Gentić je vodeći gol postigao udarcem glavom gotovo sa ivice šesnaesterca gostiju, dok je „Drnda“ Ilić posle protivudara kaznio grešku odbrane Šumadinaca.

Prvi gol Budućnost Krušika

Prvi gol Budućnost Krušika (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Nikolić ponovo je pokušavao da nađe dobitnu kombinaciju bez klasičnog špic igrača, sa povratnicima Gentićem i Baljkom, a bez povređenog kapitena Raševića i „požutelog“ beka Đermanovića.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Stevanović, Stjelja – Jevtić, Čočović, A. Ilić, S. Ilić – Kosić, Baljak.

Drugi gol Budućnost Krušika

Drugi gol Budućnost Krušika (Foto: Đorđe Đoković)

Ubljani su do zaslužene pobede protiv čvrste ekipe Jošanice iz Novog Pazara od 2:1 došli golovima Petraševića i Stojanovića (iz jedanaesterca), dok su pogodak za 1:1 primili takođe sa „bele tačke“. Tri boda puno znače za psihološku stabilnost ekipe posle prošlonedeljnog poraza u komšijskom derbiju sa Željom.

Lajkovčani su na gostovanju u Smederevu ostali praznih šaka, a gol za poraz od 0:1 primili su u finišu prvih 45 minuta igre. Seriju promašaja otvorio je Plećić već u 5. minutu. „Kada se promaši sve ono što smo mi promašili do primljenog gola, poraz dođe kao kazna!“, rekao je Kolubarskim.rs trener lajkovačkih fudbalera Aca Lazarević.

U narednom, 19. kolu, Valjevci su gost Sloge u Požegi, a Jedinstvo ekipi Bana u Raški. Železničar dočekuje Šumadiju iz Aranđelovca.

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Ribnica samo 0:0

U Zonskoj ligi Drina danas je igrala samo Ribnica, koja je u Mionici podelila bodove sa Zlatarom iz Nove Varoši posle 0:0. Sutra, od 15.30 sati, Zadrugar u Lajkovcu dočekuje Slogu iz Bajine Bašte. OFK Osečina gostuje Radničkom u Klupcima, kod Loznice, Radnički sa Petog puka igra u Krupnju protiv Rađevca, dok Brezovica putuje u goste Zlatiboru u Čajetinu.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...