Sara Ristić
Sara Ristić
18.04.2015, 19:29

Ana Subotić pobednica Beogradskog polumaratona

č: | fb:

Valjevka Ana Subotić pobednica je današnjeg, 28. Beogradskog polumaratona u vremenu sat, 17 minuta i tri sekunde. Subotić, kojoj je ovo četvrta pobeda na polumaratonu, rekla je na cilju novinarima da je bila pripremljena da istrči dobru trku, te da je očekivala učešće najbolje srpske dugoprugašice Olivere Jevtić iz Užica.

„Zadovoljna sam, užvala sam dok smo trčali ulicama Beograda. Nisam se obazirala na konkurenciju s obzirom na to da Olivera nije učestvovala. Bila sam spremna da pružim dobru trku, dobro sam se pripremala u zimskom periodu i na pravi način sam dočekala početak sezone”, rekla je Ana, a prenele agencije.

Ana Subotić (1983) je karijeru počela u valjevskom Metalcu, potom je trčala za AK Surčin, a sada je članica Javora iz Ivanjice. Kruna njene dosadašnje karijere je učešće na Olimpjskim igrama u Londonu 2012, gde je na maratonu bila 71. Normu je 2012. ispunila na mitingu u Roterdamu ličnim rekordom u vremenu 2:36:14. Prvakinja je Srbije, ima sedam medalja sa Balkanijada, sportista je godine Ivanjice.

Gimnazijalka Sara Ristić (1996), učenica IV razreda specijalizovanog matematičkog odeljenja, je na današnjem Beogradskom maratonu, prema podacima sa zvanične rang-liste, zauzela 35. mesto u vremenu 4:21:36 sati, što je takođe uspeh s obzirom na konkurenciju i dominaciju takmičarki iz Etiopije, Turske i Kenije. Najbolja maratonka Srbije bila je Mariana Lukić Čegar (1979) na šestom mestu sa 3:16:58 sati.

 

 

Aktuelno