Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2015, 18:21

Pobeda Želje, remi Ubljana

č: | fb:

Na fudbalskim terenima Srpske lige Zapad i Zonske lige Drina danas su igrane utakmice 21. kola. Učinak klubova Kolubarskog okruga je četiri pobede, remi i dva poraza.

Budućnost-Krušik je na gostovanju u Smederevskoj Palanci poražena od Jasenice rezultatom 0:2 (0:1). Domaći, koji se grčevito bore za opstanak, poveli su u 15. minutu preko Jokića iz spornog jedanaesterca. Prekid je sa 20-tak metara izveo najbolji igrač utakmice Slaviša Vićentijević, a sudija Đermanović iz Šapca je pokauao na „belu tačku“ jer je, kako je pokazao, neko iz odbrane Valjevaca igrao rukom. Taj detalj, međutim, ne vidi se na snimku VTV-a, ponavljanom nekoliko puta. Štaviše, ta lopta bila je dosta niska, rekli bismo ispod pojasa svih fudbalera oba tima!

Konačan rezultat postavio je „špic“ Popović, pošto je ušao sa klupe, posle sjajne kontre Vićentijevića, koji je pobegao čuvarima, nadmudrio i Jevtića, koji je uklizao „na prazno“ i idealno poslužio Popovića, nesuđeno pojačanje valjevskog kluba u zimskom prelaznom roku. Imao je FK Budućnost-Krušik nekoliko tzv. poluprilika, koje Baljak, St. Ilić i ostali nisu uspeli da pretvore u gol. Zapravo, te šanse, ukoliko su to i bile, plod su jalove igre bez prave završnice, a taj problem bio je predvidiv posle odlaska Rajevca na polusezoni i propuštanja mogućnosti da se registruje Aca Đukić.

Tek da se zna, Vićentijević iz Jasenice nije u srodstvu sa potpisnikom ovih redova, a dobar je igrač. Podsećanja radi, u jesenjem delu, na utakmici dva kluba u Valjevu, Palančani su poveli golom Popovića posle prodora Vićentijevića, a domaći su preokrenuli pogocima Rajevca posle dva sumnjiva jedanaesterca!

Budućnost-Kršik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – Jevtić (Milinković), A. Ilić (Đurić), Rašević – Kosić (Milošević), S. Ilić – Baljak.

Ubsko Jedinstvo je donelo bod sa gostovanja u Požegi. Sloga je povela iz jedanaesterca, a izjednačio je Ranković u drugom poluvremenu i delimično se iskupio za dosadašnje promašaje. Lajkovčaki Železničar se konačno vratio u formu iz finiša jesenjeg dela prvenstva i pobedio Jošanicu u Novom Pazaru sa 4:2. Strelci su bili Matić 2, Plećić i Živković, dok su golove za domaće postigli Škrijelj i Caković.

Želja (37) i Jedinstvo (36) čuvaju mesta u vrhu, odmah iza lidera Loznice, koji je danas igrao 1:1 u Kučevu, pa ima prednost od 11 bodova. Valjevce (32) su na tabeli pretekli još Požežani (33) i Smederevci (33), a na bod su se primakli Polet (31) iz Ljubića, kod Čačka i Šumadija (31) iz Kragujevca. U 22. kolu, ovoga vikenda, Budućnost-Kršik dočekuje Karađorđa iz Tople, Ubljani igraju sa Poletom, dok je gost Železničara tim Bana iz Raške.

Brezovica bolja od FAP-a

Brezovica je na svom terenu „uzela meru“ lideru iz Priboja na Limu. FAP je savladan golom Lukića u 91. minutu, a „povrtare“ kao trener sada vodi Branko Zujalović sa Uba pošto je Zoran Pantelić prošle srede podneo ostavku. Lajkovački Zadrugar je prišao na bod (34-33) vodećem FAP-u posle današnje pobede protiv Sevojna od 3:0 golovima Bojičića, Jovanovića i Nikole Markovića.

Serija Radničkog sa Petog puka prekinuta je danas u Novoj Varoši, gde je Zlatar pobedio sa 1:0. OFK Osečina je kao domaćin pobedila Slogu iz Sjenice sa 3:0 (2:0) golovima Tarbuka, Matića i Petrovića, pa se sa 29 bodova opet primakla vrhu tabele. Na gostovanju u Prijepolju mionička Ribnica je sa 0:2 poražena od domaćeg Polimlja golovima primljenim u 10. i 77. minutu igre, te joj predstoji grčevita borba za opstanak, kao i Brezovici.

U 22, kolu, komšijski derbi je Radnički-OFK Osečina na Petom puku, dok je Zadrugar slobodan jer je šabački Borac istupio iz takmičenja. Ribnica dočekuje Slogu iz Bajine Bašte, a Brezovica igra sa Radničkim u Klupcima, kod Loznice.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 2 sati 38 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 19 sati 42 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara