Budućnost Krušik - Karađorđe (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Karađorđe (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
25.04.2015, 19:31

Goleada na „Krušiku“

č: | fb:

Valjevci su danas pred svojim navijačima pobedili Karađorđa iz Topole sa 5:2 (2:1). Trener Dejan Nikolić izveo je, zbog kartona, povreda i bolesti, prinudni sastav sa „bonus“ igračem Prokićem (18) u postavi. Marko Prokić je postigao gol lepim lob udarcem već u 3. minutu, a dva minuta docnije Stefan Ilić je povisio na 2:0. Gosti su, međutim, smanjili preko Đorovića, a potom pogodili i prečku gola nesigurnog Vojisavljevića.

Šansa za Budućnost Krušik

Šansa za Budućnost Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Ključni momenat desio se u 55. minutu, kada je faul na Stefanu Iliću arbitar „uvukao“ u kazneni prostor i pokazao na „belu tačku“ (uzeto u sredu, u Sm, Palanci, kako to biva u srpšskom fudbalu, vraćeno je danas na „Krušiku“). Crveni karton dobio je golman gostiju Đorđević, a zbog protesta i bek Arsić (drugi žuti karton), pa je Karađorđe ostao sa devet fudbalera!

Na 3:1 povisio je Rašević iz penala, a Đurić je podigao na 4:1. Potom je Doderović kaznio Vojisavljevića za 2:4, da bi konačan rezultat 5:2 postavio Nešić. Inače, po rezultatima u prolećnom delu, Karađorđe je bio uspešniji od FK Budućnost-Krušik.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, A. Ilić, Đermanović – Milinković, Rašević, Prokić (Đurić) – Kosić (Nešić), Stjelja – S. Ilić (Milošević).

Prečka gostiju

Prečka gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

Na Ubu, Jedinstvo je protiv čvrstog sastava Poleta iz Ljubića, kod Čačka, izborilo mršavih 0:0, a trener domaćih Srđan Jovanović sve je sađeo u jednu reč „Loše!“. Realizacija je i dalje rank rana domaćih fudbalera. Železničar sutra u Lajkovcu (16.00), dočekuje tim Bana iz Raške.

Budućnost-Krušik sada je peta, Želja je drugi, a Jedinstvo treće. U 23. kolu, Valjevci igraju u Kučevu, Ubljani u S. Palanci, a Lajkovčani sa Šumadijom u Kragujevcu.

Radnički bolji od OFK Osečine

U Zonskoj ligi Drina, komšijski derbi dobio je domaćin Radnički. OFK Osečina je savladana sa 2:0 golovima Đurkića iz penala i Gošića postignutim u prvih 45 minuta. I u nastavku Valjevci su bili bolje i zasluženo slavili.

Ribnica he u Mionici pobedila Slogu iz Bajine Bašte sa 2:1. Strelci su bili Miljković i veteran  Vićentije Simović. Lajkovački Zadrugar je u ovom kolu slobodan pošto je šabački Borac istupio iz takmičenja, a Brezovica sutra gostuje Radničkom u Klupcima, kod Loznice.

U 23. kolu, na programu je derbi Zadrugar-FAP. Komišijski derbi je Brezovica-Ribnica, OFK Osečina dočekuje Zlatar iz Nove Varoši, dok Radnički gostuje u Vladimircima.

 

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 12 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 5 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara