Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2015, 18:32

Valjevci bolji od Lajkovčana

č: | fb:

U finalnoj utakmici Kupa na području Kolubarskog okruga Budućnost-Krušik je danas pobedila Železničar sa 2:0 (1:0) golovima Đorđevića u 29. i Stjelje u 87. minutu igre. Valjevci su se na taj način plasirali u završnicu Kupa na području Regiona zapadne Srbije.

Domaći su bili bolji u prvih 45 minuta, gosti su uzvratili u nastavku ali nisu iskoristili nekoliko izglednih prilika, pa je u finišu, kako to obično biva, stigla „kazna“. Đorđevič je vodeći gol postigao posle solo prodora i sigurnog šuta, posle kojeg je Jovanović bio nemoćan. Pogodak Stjelje plod je njegove snalažljivosti. Imala je domaća ekipa još priliku-dve, koje nisu iskoristili Aleksandar i Stefan Ilić. Kod Lajkovčana, opasan u skoku bio je „štoper“ Ćesarović, a pretili su i St, Tomić, odnosno Matić ali je golman Ivanović bio vrlo siguran.

Treneri su posegli za izmenama – Nikolić je „zatvorio“ igru, dok je Lazarević naložio da se igra ofanzivnije. Trener pobednika Dejan Nikolić i danas je, kao i na prethodnim Kup utakmicaa, počeo sa kombinovanim sastavom, a među 18 ponovo nije bio prvi golman Vojisavljević. Posle utakmice trening su imali prvotimci koji danas nisu igrali.

„Dobro smo odigrali prvo poluvreme, igrači sve bolje ispunjavaju moje zahteve. Potom nas je stigao umor posle nedljne utakmice u Kučevu. Nastojaćemo da do subote osvežimo igrače za prvenstveni susret sa Rudarom iz Kostolca tim pre što nedelju dana docnije stiže i lider iz Loznice“, rekao je posle utakmice Dejan Nikolić.

Očito nervozan, pa i nezadovoljan, bio je Aca Lazarević, trener Želje, koji je u prolećnom delu bio daleko efikasniji od Valjevaca: „Moramo se što pre opasuljiti posle ovog poraza i pripremiti za preostalih sedam kola u Srpskoj ligi Zapad bez obzira na to što Lozničani beže devet bodova“.

Pehar kapitenu pobedničke ekipe Milošu Raševiću predao je predstavnik Okružnog fudbalskog saveta Slobodan Veselinović, koliko do juče uspešan sudija na listi Superlige Srbije.

Stadion „Krušika“. Gledalaca: oko 200. Sudija: Biljana Lukić Trifunović (Valjevo) sa pomoćnicima Ilijom Kovačevićem (Valjevo) i Zoricom Žujović (Ljig).

Budućnost-Krušik: Ivanović – Đorđević, A. Ilić, Stevanović, Đermanović – Jevtić (Gentić), Milinković, Đurić (St. Ilić), Rašević – Milošević, Baljak (Stjelja).

Železničar: Jovanović – Cvetković, N. Simić, Ćesarović, Šalipur – Paunović, V. Simić, Radivojević (Marković), Sofronić – Plećić (S. Tomić), Matić.

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 18 sati 54 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 16 sati 51 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara