Budućnost Krušik - Loznica (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Loznica (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2015, 23:25

Lozničani opet bolji

č: | fb:

Lider Srpske lige Zapad, novi prvoligaš Loznica, pobednik je Kupa na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga posle današnje pobede protiv Budućnost-Krušika sa 1:0 (0:0). Posle onih 4:0 (2.0) jesenas na Lagatoru, „zeleni“ su sada bili bolji i u Kup utakmici. Pokazali su kako se igra ovovremeni takmičarski fudbal, bez rizika uz kažnjavanje grešaka protivnika!

Iskusni Lozničani su se orijentisali na kontranapade i prekide igre iz kojih su u dva – tri navrata već u prvih 45 minuta ozbiljno zapretili. Stević izvodi sve prekide, a u špicu su pomagali i Đurić, Katanić, Obadović. Filip Obadović je sin trenera Duška Obadovića, koji je, koliko se sećamo, bio desni bek Lozničana.

Iz polukontre je pao i gol odluke u 58. minutu – posle tropotezne kombinacije po levoj strani, Stević je pronašao samog Katanića na superotnoj strani. Vojisavljević je bio nemoćan jer je spora odbrana Valjevaca ispala iz igre.

Stativa fudbalera Budućnost Krušika

Stativa fudbalera Budućnost Krušika (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevci su u 22. minutu, preko Raševića iz slobodnog udarca imali priliku jer je golman Arnautović ispustio loptu, koju St. Ilić nije uspeo da ubaci u gol. U 26. minutu, Kosić je pravovremeno proigrao St. Ilića, koji je lukavo gađao kontraugao gola gostiju. Lopta je pogodila levu stativu i odbila se u gol-aut na suprotnoj strani (kao da je bio u pitanju „kontra felš“).

U nastavku, Valjevci su imali nekoliko izglednih poluprilika posle dobrih akcije. U strelce su mogli da se upišu Đermanović i St. Ilić u dva – tri navarata, ali su njihovi udarci završili pored Arnautovićevog gola.

Šansa za Budućnost Krušik

Šansa za Budućnost Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Početni sastavi obe ekipe bili su unekoliko izmenjeni. Trener gostiju Duško Obadović izostavio je kapitena Maksimovića, napadača Trebovca i golmana Divca s obzirom na to da se dve ekipu u subotu (16.30), takođe u Valjevu, sastaju u derbiju 25. kola Srtpske lige Zapad. Izdanak valjevske škole fudbala Marko Janković nije bio ni među 18. Obadović je u nastavku uveo Maksimovića i Trebovca tek koliko da se preznoje.

Njegov kolega Dejan Nikolić manje je eksperimentisao, pa je na gol stao Vojisavljević umesto Ivanovića ili Rankovića, koji su do sada branili na Kup utakmicama. Izostali su, doduše, Stevanović, Čočović, Baljak... Čočović i Baljak su igrali u drugih 45 minuta.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, A. Ilić, Đermanović – Jevtić (Čočović), Milinković, Rašević – Kosić (Baljak), Milošević (Đurić) – St. Ilić.

Budućnost Krušik - Loznica

Budućnost Krušik - Loznica (Foto: Đorđe Đoković)

Loznica se već plasirala u Prvu ligu Srbije. U 24 srpskoligaške utakmice poraženi su samo u Lajkovcu (0:1), primili su pet golova (četiri u gostima), imaju devet bodova više od Železničara, a 14 od Valjevaca...

U finalu Kupa na području Mačvanskog, Kolubarskog i Podumnavskog okruga ekipa Loznica igra u gostima  protiv Šapina, koje se takmiče u Zonskoj ligi Drina. Pobednik će biti među 32 tima u Srbiji, uključujući superligaše i prvoligaše, pa je to prilika, ako posluži žreb, da Lozničani na Lagatoru proslave ulazak u viši rang!

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 12 sati 46 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...